Taksici Esnafı, Trafik Ve Korsan Servisçilerden Dertli

Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi, başkan seçildikten sonra ilk toplantısını taksici esnafı ve basınla yaptı.

Taksici Esnafı, Trafik Ve Korsan Servisçilerden Dertli

Kale Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya İl Jandarma Alay Komutanı Albay İlhan Şen, Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Coşkun, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal’da katıldı.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi, “Göreve geldikten sonra taksici esnafımızın sorunlarını iyi bildiğim için ilk onlarla bir araya gelmek istedim. Çünkü Karaman’da taksicilik gerçekten zor bir meslek. Aracı olmayan, acil bir yere yetişmesi gereken vatandaşın ilk aklına gelen taksicilerdir. Hepimiz ekmeğimizin peşinde olan insanlarız. Umarım bundan sonra daha fazla birlikte olup sorunlara hep beraber çözüm arayacağız” dedi.

Toplantıda söz alan taksici esnafı, Karaman’da trafikte en büyük sorunun park konusu olduğunu belirterek, araçların gelişi güzel caddelere park etmesi nedeniyle dolmuşların, otobüslerin, taksilerin yolcu indirip bindirirken yolun ortasına durmak zorunda kaldığını ve bu nedenle trafik sıkışıklığı ve zaman zamanda kazaların oluştuğunu belirterek, bu park sorununa hem Emniyet’in hem de Belediyenin kesin bir çözüm bulmaları gerektiğini söylediler.

Ayrıca taksiciler, son zamanlarda sayıları artmaya başlayan Odaya veya belli bir durağa herhangi bir kaydı bulunmayan korsan taksici ve servisler nedeniyle müşteri kaybı yaşadıklarını belirterek, “Bizler oda ve durak aidatlarını, vergisini ödeyen şoför esnafı olarak hiçbir kaydı küreği olmadan korsan taksicilik ve servisçilik yapan kişiler yüzünden zor durumdayız. Adam almış bir minibüs hiçbir yere kayıtlı olmadan kapı kapı dolaşıp havalimanlarına müşteri götürüyor. Özel tur düzenliyorlar. Bu gibi kişiler bizim ekmeğimize göz diken emek hırsızlarıdır. Bu konuda hem Odayı hem de emniyet birimlerini göreve davet ediyoruz” dediler.

Toplantı çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi. (Haber: Sultan Akbulut)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284