Tapu Müdürlüklerinde Yetki Alani Disinda Satis Ve Ipotek Islemi De Yapilmaya Baslandi

Ilimiz Tapu Müdürlügü`nde, kendi yetki sahasi disindaki tasinmazlar ile ilgili Tapu müdürlüklerinin yetki alani içindeki tasinmazlar hariç satis ve ipotek islemleri yapilmaya baslandi.

Tapu Müdürlüklerinde Yetki Alani Disinda Satis Ve Ipotek Islemi De Yapilmaya Baslandi

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya konuyla ilgili yaptigi açiklamada, ülkede 91 adet tapu müdürlügüne, yetki alani disindaki tasinmazlarin satis ve ipotek islemlerini yapma yetkisi verildigini söyledi. Tugay Kaya, su anda yetki alani disinda islem yapma yetkisinin bölgelerinde sadece Karatay, Aksaray ve Karaman Tapu müdürlüklerine verildigini, zamanla ülkedeki tüm tapu müdürlüklerine bu yetkinin verilecegini, hatta yurt disindaki temsilciliklerde de tapu islemlerinin yapilabilecegini kaydetti.

Yetki verilen tapu müdürlüklerinde su an itibariyle sadece satis ve ipotek islemlerinin yapildigi ve islemdeki taraflarin veya vekillerinin ayni müdürlüge müracaat etmeleri gerektigi belirtildi. Buna göre, örnegin Izmir'deki, Sakarya'daki, Erzurum'daki, Aksehir'deki, Eregli'deki bir tasinmaz Karatay Tapu Müdürlügünden alinip, satilabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284