Tarih Kokan Müzenin Açılışı Yapıldı

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan ve geçmiş yıllara ait ders kitapları ile eğitim materyalleri, tarihi doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog ve fotoğrafların yer aldığı, ziyaretçilerini öğrencilik yıllarına götüren Karaman İl Eğitim Tarihi Müzesinin açılışı yapıldı.

Tarih Kokan Müzenin Açılışı Yapıldı

Karaman’ın tarihi lisesinde, geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri, tarihi doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog ve fotoğrafların yer aldığı İl Eğitim Tarihi Müzesi kuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Karaman Lisesinde kurulan Karaman İl Eğitim Tarihi Müzesinin açılış programına, Karaman Valisi Fahri Meral, Eşi Hanımefendi Zehra Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Açılış kurdelesinin Vali Fahri Meral tarafından kesilmesinin ardından, ilimizin eğitim tarihine ışık tutan Karaman İl Eğitim Tarihi Müzesi ilgiyle gezildi. Müzeyi gezen Vali Fahri Meral, müzede yer alan eğitim materyalleri ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’ndan bilgi aldı.

Vali Fahri Meral, İl Eğitim Tarihi Müzesinin Karaman’da önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade ederek müzenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Taş plaklardan, okul zillerine, ahşap telefon santralinden şeritli sinema makinesine kadar çeşitli eğitim materyallerinin yer aldığı müzeyi gezenler zamanda yolculuk yaptı.

Açılan müzede, milli, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, sanat ve kültür eserlerini tanıyan, mantık ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler yetiştirilmesine katkı sunulması hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284