Tarihi Nalıncılar Evi'nde Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Kentin farklı bölgelerinde, tarihi canlandıran restorasyon çalışmalarıyla Karaman turizmine katkı sağlayan Karaman Belediyesi, bir tarihi binayı daha ayağa kaldırıyor. Karaman Kalesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Nalıncılar Evi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Tarihi Nalıncılar Evi'nde Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Karaman Belediyesi yok olmaya yüz tutmuş tarihi yapıları yaşatmayı sürdürüyor. Hisar Mahallesi’nde yaklaşık iki asırlık maziye sahip Nalıncılar Evi, Karaman Belediyesi’nin yaptığı restorasyon çalışmasıyla geçmiş günlerine yeniden dönüyor. Daha önce; Tartan Evi, Hürrem Dayı Evi, Tarihi Karaman Evi (Yunus Emre Evi), Hürrem Dayı 2 Evi ve Tartan Evi 2’nin şehrimize kazandırılıp ziyarete açılmasının ardından şimdi de Nalıncılar Evi Karaman’ın hizmetine sunulacak.

Bugüne kadar birçok tarihi binayı, yok olmak üzereyken Karaman’a kazandırdıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

 “Belediyelerin görevi sadece alt yapı ve üst yapı yapmak değil, kültürümüze de sahip çıkmaktır. Bunun için kaybolmaya yüz tutmuş tarihi değerlerimizi geleceğe taşıyıp özellikle çocuklarımız ve gençlerimizle tanıştırmamız gerekir. 

Şehrimizde unutulmuş, kıyıda köşede kalmış birçok değer var. Kimi zaman önünden geçerken başımızı kaldırıp şöyle bir bakmaya bile gerek duyulmayan ama yıllarca içinde yaşam barındıran bu binalar, aslında kentin en kıymetli hazineleri. Bu binaları sadece restore etmemiz yetmiyor. Bu yapıların içinde nefes alınması, hayatın içine de katılması gerekiyor. Yoksa restore edip yeniden kendi hallerine bırakmak çözüm değil. Bu binaları yaşatacağız. Bugüne kadar restore ettiğimiz diğer tarihi binalar gibi bu yapılar da halkımıza hizmet etmek için kullanılacak. O günlerin yeniden yaşanması mümkün değil ancak restorasyonun tamamlanmasının ardından buradaki tarih yeniden ayağa kalkacak. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz tarihimizi ve kültürümüzü burada görecek, büyüklerimiz geçmişi burada yad edecek. 

Restorasyon çalışmaları belediyemiz kontrolünde, aslına uygun ve özgün haliyle restore edilerek titizlikle takip edilmektedir. Tarihi Nalıncılar Evi’ndeki çalışmalar yılsonuna kadar tamamlanıp vatandaşlarımızın ziyaretine açılacaktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284