Taseli Bölgesinde Yapilan Yaban Domuzu Avinda 63 Bin Liralik Gelir Elde Edildi

Tarim alanlarina verdigi zarar nedeniyle çiftçilerin korkulu rüyasi olan yaban domuzlarinin artisinin kontrol altina alinmasi amaciyla 7-12 Kasim tarihleri arasinda Ermenek, Basyayla ve Sariveliler ilçelerinde av turizmi kapsaminda yaban domuzu av organizasyonu düzenlendi.

Taseli Bölgesinde Yapilan Yaban Domuzu Avinda 63 Bin Liralik Gelir Elde Edildi

Av turizmi kapsaminda yapilan yaban domuzu avi organizasyonu Orman ve Su Isleri 8.Bölge Müdürlügü Karaman Sube Müdürlügü denetiminde Gönye Seyahat ve Turizm Acentesi tarafindan organize edildi. Yapilan av organizasyonlari ile hem yaban domuzlarinin yöredeki bag, bahçe ve diger tarim alanlarina verdigi zararlarin en aza indirilmesi saglanmakta hem de yöredeki köylülerimizin sürekçi olarak istihdam edilmesi ile yöre halkinin ekonomik yönden kalkinmasina destek saglaniyor.
Konuyla ilgili olarak yapilan açiklamada, “Av turizmi kapsaminda ilimizde, bugüne kadar 2003–2013 döneminde 25 adet av turizmi organizasyonu düzenlenmis, bu organizasyonlara 199 adet yabanci avci katilarak 63 bin 750 lira av turizmi geliri elde edilmistir. Bu gelirin 23 bin 900 lirasi yaban domuzu avi yapilan yöredeki köy muhtarliklarina aktarilmistir. 2013–2014 Av döneminde birincisi düzenlenen av turizmi organizasyonuna Norveç, Danimarka ve Isveç’ten 16 avci katilmis olup, yaban domuzu popülâsyonu durumuna göre ve av turizmi talepleri dogrultusunda yeni yaban domuzu avi organizasyonlarina devam edilecektir” denildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284