Tecrübe Karaman’da Konustu

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin düzenledigi “Tecrübe Konusuyor” projesinin son ayagi Karaman’da gerçeklesti.

 Tecrübe Karaman’da Konustu

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen "Tecrübe Konusuyor" Projesi kapsaminda, Trt Spor Spikeri Erdogan Arikan, ses sanatçisi Orhan Hakalmaz ve Tasavvuf müziginin ünlü isimlerinden biri olan Sami Savni Özer, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Konferans Salonunda Karamanli gençler ile bir araya geldi.

28 Mayis 2015 Persembe günü saat 15:30’daKaraman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde KMÜ Konferans Salonunda gerçeklestirilen programa Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Hasan Davulcu, KaramaogluMehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, daire müdürleri ve çok sayida ögrenci katildi.
Katilimin yogun oldugu programda açilis konusmasini yapan Erdogan Arikan;” Bugün burada 26. Programimizi gerçeklestiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanliginin “Tecrübe Konusuyor” Projesinde gençlerle, basarmis kisilerin hayatlarinda önemli adimlar atmis kisilerin siz degerli gençlerle bulusmasini amaçliyoruz. Aslinda söyle bir düsündügümüz zaman ve bende kendime baktigim zaman hayatimizla ilgili en önemli kararlari sizlerin yaslarinda verdigini görüyoruz. Suanda verecegimiz kararlar, gelecekle ilgili tüm hayatimizi etkileyecek. Özellikle üniversiteyi bitirip hayati yasamaya basladiginiz zaman, bir ise basladiginiz zaman, önce o isi degistirmek zor gelecek. Daha sonra evleneceksiniz ve bir çocugunuz olacak ve hayatla ilgili degisiklik daha da zor olacak. Ve bir daha dünyanin en yetenekli insani bile olsaniz kendinizde ki o yetenegi dogru yaslarda degerlendiremezseniz dönüsü olmuyor ve hayat bu sekilde devam ediyor. Iste en basta en dogru adimi atabilmek ve kendinizle ilgili en dogru kararlari verebilmek için çok iyi düsünmemiz ve biraz da örnek almamiz lazim gerekiyor.
Bugün sizlerle iki güzel insani bulusturacagiz. Sanat dünyasindan iki önemli insan bizimle birlikte olacak. Ayrica bu güzel ortamda bizleri agirladigi için KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, bu projeyi sizlere ulasmasini saglayan ve 2 yildan bu yana büyük emek veren Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Hasan Davulcu’ya, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik’a ve emegi geçen herkese tesekkür ederiz” diye konustu.
“Teneke Çalarak Müzige Basladim”
Karaman’da gençlerle bulusan Tasavvuf müziginin ünlü isimlerinden biri olan Sami Savni Özer, gençlerle müzige nasil basladigini anlatan hos sohbetinde;” Bazi programlarda soruyorlar, söylüyorum. Bazi arkadaslar gibi annem piyano çalardi, babam ud çalardi gibi bir sey yok. Ben teneke çalarak müzige basladim. Ilkokul hocam, okulu bitirince anne ve babamla konusarak Konservatuara verilmemi istedi. Tabi o zamanlar Istanbul’da tek bir Konservatuar vardi. Bu iste ask ve azim çok önemli. Siz, ask ve azimle kendinizi çok iyi yetistirirseniz, belki biraz geç oluyor ama bu söhret sevdasina kapilmazsaniz, Allah bir yerde sizi mutlaka gereken yerlere getiriyor. Belki biraz geç getiriyor ama ben bunda bile bir hikmet oldugunu düsünüyorum. Çünkü daha genç gelse belki nefsin seni baska seylere mi sürükler diye düsünüyorum. Yas kemale erdikçe daha güzel oluyor ve bu iste mürekkep yalamakta sart. Ayrica bu isi güzel yetistiren hocalarda bulmak çok önemli” diye konustu.
“Bizler Yokluklardan Yetistik”
Tasavvuf müziginin ünlü isimi Sami Savni Özer hos sohbetinin devaminda ise;” Çok büyük bir azmim vardi. Her seyin sanattan halledilecegini zannediyordum. Baya mücadeleli yillar geçti. Bizler yokluklardan yetistik. Bazen konservatuara giderken yol param olmuyordu. Arkadaslarimdan borç para alip öyle gidiyordum. Ama bu ise duydugum ask ve azimle sürekli çalistim ve Allah sonunda her seyi verdi çok sükür” dedi.
“Yas Ilerledikçe Paranin Satin Alamayacagi Seyler Oldugunu Anliyorsunuz”
Katilimcilarin büyük bir ilgiyle izledigi programda keyifli bir sohbet ortami olusturan ünlü ses sanatçisi Orhan Hakalmaz;” Yas ilerledikçe hayatinizda paranin satin alamayacagi seylerin oldugunu fark ediyorsunuz. Sevgiyi, saygiyi, dostlugu, güveni hayatin belli bir döneminden sonra asla satin alinamayacak degerler oldugunu anliyorsunuz. Önce insanlar sizi sevecekler. Bakisi olsun, durusu olsun, hareketi olsun her seyiniz ile sizi sevecekler. Mesela geçen yagmur altinda yaptigimiz konserde insanlarin bizi dinlemesi paranin satin alamayacagi seyler. Bu yüzden böyle seyler her kula nasip olmayacagi için Allaha çok sükür edip, kula teker teker tesekkür ediyorum” diye konustu.
Gerçeklesen hos sohbetlerin bitiminde bir konusma yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Hasan Davulcu ise;” Bugün bura da çok degerli insanlardan iki tanesi ile sizleri bir araya getirmenin gururunu yasiyoruz. Lütfen Gençlik ve Spor Bakanliginin Gençlik Merkezlerini takip edin. Arkadaslariniza, dostlariniza, kardesinize, akrabalariniza, esinize Gençlik Merkezlerinden bahsedin. Gençlik Merkezlerimizin kapisindan mutlaka bir kez girin, sizleri karsilayacak güler yüzlü arkadaslarimiz var. Mutlaka derdinize deva olacak kardeslerimiz var. Gençlik Merkezlerimizi tekrar ziyaret etmenizi tavsiye ediyor ve tekrar tesekkür ediyorum” dedi.
Orhan Hakalmaz ve Sami Savni Özer’in seslendirdigi sarkilarla oldukça renkli tamamlanan etkinlikte karsilikli bilgi ve birikimler paylasildi.
Program geçlerin merak ettikleri sorularin cevaplandirilmasi ve tablet için gerçeklestirilen çekilisin ardindan sona erdi. Zevkli ve hos sohbetlerin yapildigi programin sonunda ise günün anisina Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Hasan Davulcu’ya, KaramaogluMehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik’a,Trt Spor Spikeri Erdogan Arikan’a, ses sanatçisi OrhanHakalmaz ve Tasavvuf müzik sanatçisi Sami Savni Özer’e özel olarak hazirlanan karakalem çalismalari takdim edildi.
Dolu dolu geçen “Tecrübe Konusuyor” programinin ardindan Karaman Kredi ve Yurtlar Kurumuna da bir ziyaret gerçeklestiren Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Hasan Davulcu, Trt Spor spikeri Erdogan Arikan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Sube Müdürleri Aslan Yildiz ve Vedat Akyar esliginde Kredi ve Yurtlar Kurumunun düzenlemis oldugu etkinlige katildi. Bir süre zevkli geçen programi izleyen Davulcu, kursiyerlerin el emekleri ile yapmis olduklari çalismalarin sergilendigi standi gezdi. Davulcu, kursiyerler ile bir müddet sohbet ettikten ve çalismalar hakkinda bilgi aldiktan sonra Karaman’dan ayrildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284