Teknik Bilimler Ögrencileri Mezuniyetlerini Kutladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ögrencileri mezuniyetlerini kutladi. Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen mezuniyet törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, enstitü ve yüksekokul müdürleri, üniversite personeli, ögrenciler ve aileleri katildi.

 Teknik Bilimler Ögrencileri Mezuniyetlerini Kutladi
“Ülkemizin gelisimine katkida bulunmaliyiz”
Mezuniyet töreninin açilisi saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi. Törenin açilis konusmasini yapan yüksekokul birincisi Cafer Tayyar Yildirim egitimleri süresince hayat boyu unutamayacaklari hatiralar edindiklerini belirterek söyle konustu: “Üniversitemizi, yurdumuzdaki çogu üniversiteden ayiran olgu sosyal bilimlere ve sanata olan bakisidir. Bir ülkenin gelisiminde temel bilimler ne kadar önemliyse sanat da o kadar önemlidir. Bu günden sonraki hayatimizda da ülkemizin gelisimine katkida bulunmayi amaç edinmeliyiz. Egitimimizde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”
“Toplumun dinamiklerine sahip çikan dirayetli bireyler olmanizi ümit ediyorum”
Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya ise konusmasina yüksekokulun gelisimi, egitim olanaklari ve teknik altyapisi hakkinda bilgi vererek basladi. Doç. Dr. Kaya, ögrencilerin hayatlarinda yeni bir döneme girdiklerini ifade ederek, “Yarinin Türkiye’sinde üretim nitelikli insan gücünün bir parçasi olup toplumun dinamiklerine sahip çikan, dirayetli bireyler olmanizi ümit ediyorum. Ülkemizin degerlerine sahip çikacaginiza dair hiç süphem yok. Güzel yarinlarin sizlerin olmasini diliyorum.” dedi.
“Sevgi dolu bir kalp binlerce kalbe sevgi doldurur”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise programin düzenlenmesinde emegi geçenlere ve ögrenci ailelerine tesekkür ederek, “Süphesiz bugünün en mutlu kisileri ailelerdir. Çünkü anneler ve babalar çocuklarina verdikleri destek, yaptiklari katkilar ve sinir tanimaz fedakârliklariyla bugünün en büyük mimarlaridir. Bütün anne ve babalari yürekten kutluyorum. Bu günün en büyük mimarlarindan birisi de ögrencilerimize temel bilgilerinin yani sira hayata dair bilgilerini de aktaran ögretim elemani arkadaslarimizdir.” dedi.
Dünyanin en zevkli isinin ögrenmek oldugunu ifade eden Rektör Gökmen, ögrencilere tavsiyelerde bulunarak konusmasini söyle sürdürdü: “Mezun olduktan sonra gerçek hayatla tanisacaksiniz. Okul bitince egitim bitmiyor. Ögrenmeye devam edeceksiniz. Egitim, bireyin kendini gelistirmesi ve yetistirmesidir. Unutmayin ki her seyin çok çabuk degistigi bir dönemde yasiyoruz. Kendimizi yenilemezsek yenilir ve yok oluruz. Yok olmak için degil ölünceye kadar var olmak ve öldükten sonra da yasamak için variz. Kendinizi isinize adayin. Niyetimiz halis, gayretimiz üst seviyede olursa hayatimiz daha da kolaylasir. Bir insanin hayatta yapabilecegi en güzel is sevmektir. Gittiginiz her yere sevginizi götürün. Sevgi dolu bir kalp binlerce kalbe sevgi doldurur.”
Plaket Töreni Yapildi
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in konusmasinin ardindan plaket törenine geçildi. Yüksekokul birincisi Cafer Tayyar Yildirim’in isminin yazili oldugu plakayi mezuniyet kütügüne çakmasinin ardindan dereceye giren okul ikincisi Emine Kozlu Bucak ve okul üçüncüsü Mehmet Yüceer’e plaketleri verildi.
Tören, müzik dinletisi ile devam etti. Emre Ünsal isimli ögrenci, baglamasiyla türküler seslendirerek dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Sonrasinda mezun ögrenciler için özel olarak hazirlanan fotograf slayti ile birlikte mezunlar sahneye davet edildi ve kendilerine yüksekokul ögretim elemanlari tarafindan diplomalari verildi. Diploma töreninin ardindan 400’e yakin ögrenci kep atma sevinci yasadi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284