Teknokent Karaman Için Önemli Bir Firsattir

Karaman`in marka sehir olmasi yolunda büyük önem arz eden Teknokent Projesi hayata geçiriliyor. Karaman Teknoloji Gelistirme Bölgesi için yapilan basvuru, Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan olumlu sonuçlandi.

Teknokent Karaman Için Önemli Bir Firsattir

Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile birlikte yürütülen Teknokent, Organize Sanayi Bölgesi'nde 24 bin 35 m2’lik bir alana kurulacak. Yapilan basvurunun olumlu sonuçlanmasi ile projede önemli bir mesafe kat edildi.
Teknokent konusunda bir degerlendirme yapan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan sunlari kaydetti: "Karamanimizin gelecegi adina, marka sehir olmasi yolunda önemli projelerden birisi olan Teknokent projesinde, yapilan basvuru sonucunda “Karaman Teknoloji Gelistirme Bölgesi”nin kurulmasina yönelik Bakanlar Kurulu’nun 2015/7734 sayili Karari, 24 Haziran 2015 tarihli ve 29396 sayili Resmi Gazete’de yayimlanmistir. Teknokent ile Organize Sanayi Bölgesi ve Üniversite arasinda bir köprü kurularak; vasifli eleman artisina katki saglanmis olacaktir. Is imkânlarinin arttirilarak beyin göçünün engellenmesi, Sanayi bölgesinde üretilen ürünlerin kalitelerinin artirilmasi gibi bölge ekonomisine olumlu etkileri olan Teknokent, Karaman için önemli bir firsattir."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284