Tema Vakfi 2014’te Gönüllü Kazanimi Rekoru Kirdi

Türkiye’deki doga koruma mücadelesinde gönüllülük odakli çalisan TEMA Vakfi, 2014 yilinda 46 bini askin gönüllü kazanimi saglayarak vakif tarihinin yil bazindaki rekorunu kirdi

 Tema Vakfi 2014’te Gönüllü Kazanimi Rekoru Kirdi

Yirmi iki yildir erozyon ve dogal varliklari korumak adina mücadele eden TEMA Vakfi, çalismalarini gönüllülerinin sagladigi katki ve desteklerle yürütüyor. Gönüllülerinin destegine her çalismasinda ihtiyaç duyan TEMA Vakfi, 2014 yilinda gerçeklestirdigi çalismalarla 46 bini askin yeni gönüllü kazanimi saglayarak vakif tarihinin yil bazindaki rekorunu kirdi. Ingiltere merkezli Charities Aid Foundation tarafindan yayimlanan Dünya Bagisçilik Endeksi’ne göre Türkiye gönüllü faaliyetlere katilimda 135 ülke arasinda 132’nci sirada yer aliyor. Gönüllülük konusunda sondan üçüncü sirada yer alan Türkiye'de gönüllü faaliyetlere katilim orani yüzde 10’u geçmiyor. Bu çerçevede TEMA Vakfi, gönüllülük faaliyetlerine katilim orani düsük olan Türkiye’de rekor gönüllü sayisina ulasti.

Toplamda yarim milyonu askin doga gönüllüsü ile dogal varliklari koruma mücadelesini sürdüren TEMA Vakfi, 2014 sonu itibariyle 80 il, 308 ilçe, 37 mahalle ve 122 üniversitede faaliyetlerine devam ediyor. Doga koruma alaninda Türkiye’nin en yaygin sivil toplum örgütü olan TEMA Vakfi, doga sorunlari, özellikle de erozyon, ormanlarin yok edilmesi, çöllesme, iklim degisikligi ve biyo-çesitliligin kaybolmasi konulari ile ilgili etkili ve bilinçli bir kamuoyu olusturmayi hedefliyor. Gençlik örgütlenmesine özel bir önem veren TEMA Vakfi, üniversitelerde Genç TEMA Topluluklari kurulmasini saglayarak gençleri gönüllülük yoluyla doga mücadelesine dâhil etmeye çalisiyor.
Konuyla ilgili görüslerini aktaran TEMA Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç, "22 yillik geçmisimizde kazandigimiz tüm basarilarin temelinde, Vakfimizin gönüllülük esasiyla çalisan bir halk hareketi olmasi yatiyor. Yürütülen çalismalardaki en büyük gücümüzün yaygin saha örgütlenmemiz ve gönüllülerimiz oldugunu biliyoruz. Anadolu kültüründe çok önemli bir yere sahip olan topragi koruma mücadelemizde yanimizda olan tüm gönüllülerimize sonsuz tesekkür ederiz. Gönüllülerimizin katkilari ve çalismalari ile dogal varliklarimiza sahip çikmaya var gücümüzle devam edecegiz’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284