Tema Vakfi Il Temsilciligi Ankara Bölgesel Gönüllü Toplantisina Katildi

Ankara’da düzenlenen Tema Vakfi Bölgesel gönüllü toplantisina ilimiz temsilcisi Muttalip Yildirim’da katildi.

Tema Vakfi Il Temsilciligi Ankara Bölgesel Gönüllü Toplantisina Katildi

Toplantiya davetli olan Milli Egitim Bakani Nabi Avci programinin yogunlugundan dolayi katilamadigi için üzüntülerini bildiren mektup yolladi. TEMA Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç vakfin faaliyetleri hakkinda bilgi verirken Ankara Bölgesel Gönüllü toplantisina katilan Ekvator Büyükelçisi Ekselanslari Bay Augusto Alejandro SAA CORRIERE ülkelerinde yasadiklari en büyük çevre felaketi hakkinda sunum yapti.
Ekvatorda 1972–1990 yillari arasinda petrol faaliyetlerinde bulunan AmerikanTexaco sirketinin çevreye, insanlara verdigi zararlar, hastaliklar ve yürütülen hukuk mücadelesi hakkinda bilgiler verdi. Türkiye’nin en büyük çevre örgütü TEMA Vakfini da Ekvatora davet ederek ''bu hakli oldugumuz davamizda sizleride yanimizda görmekten mutluluk duyacagiz''dedi.
Daha sonra ITÜ ögretim üyesi ve TEMA Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Ismail Duman Konya-Karaman arasinda bulunan Karapinar'a yapilacak olan temik santralin çevreye, dogaya ve insanlara etkileri hakkinda sunum gerçeklestirdi. Toplanti katilimcilarin Anitkabir ziyaretiyle son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284