TEMA Vakfi Temsilci Ve Gönüllü Sorumlulari Toplantisi Istanbul’da Gerçeklestirildi

Ülke genelinde yasam üreten topraga sahip çikan TEMA Gönüllüleri, 21-25 Agustos tarihleri arasinda Istanbul’da TEMA Vakfi Temsilciler ve Gönüllü Sorumlulari Toplantisi’nda bir araya geldi.

TEMA Vakfi Temsilci Ve Gönüllü Sorumlulari Toplantisi Istanbul’da Gerçeklestirildi

Gönüllülere seslenen Hayrettin Karaca, “Topraga gönül veren temsilcilerimiz, gönüllülerimiz bize bu mücadele gücünü veriyor. Hepsine tesekkür ediyor ve kucakliyorum” diye konusurken, A. Nihat Gökyigit, “Yasam anlamina gelen topraga sahip çikan TEMA temsilcileri ve gönüllülerini kutluyorum” dedi.
TEMA Vakfi Temsilci ve Gönüllü Sorumlulari Toplantisi, “Hayati Gelecege Tasimak” ana temasiyla 21-25 Agustos 2013 tarihleri arasinda Istanbul’da yapildi. Toplanti, 60 ilden il temsilcisi ve yardimcisi, ilçe gönüllü sorumlusu ve yardimcisi ile saha ve genel merkez çalisanlarindan olusan 200 kisilik katilimla gerçeklesti. TEMA Vakfi Kurucu Onursal baskanlari Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyigit, Mütevelli Heyeti Üyeleri Prof. Dr. Aynur Aydin, Yesne Karaca Iren, Mahir Gürbüz, Mustafa Akin, Doç. Dr. Pervin Olgun, Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç, Baskan Yardimcisi Nuran Zeren Gülersoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Inci Aylin Gezgüç, Ayla Yönet (Turgutlu Gönüllü Sorumlusu), Nevzat Özer (Rizel Il Temsilcisi), Genel Müdür Icra Kurulu Üyesi M.Serdar Sarigül de 4 gün süren toplanti kapsamindaki faaliyetlere katilarak gönüllülerle bir araya geldi.
TEMA Vakfi Temsilci ve Gönüllü Sorumlulari Toplantisi, TEMA Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç’in açilis konusmasi ile basladi. Ataç konusmasinda,“ TEMA Vakfi gücünü gönüllülerinden alan bir sivil toplum örgütüdür. Il temsilcilerimizden Ilçe gönüllü sorumlularimiza, Genç TEMA’larimizdan Yavru ve Minik TEMA’larimiza kadar tüm gönüllülerimiz ülke genelinde yasam üreten topraga sahip çikarak hayati gelecege tasiyorlar. Tek tek tüm gönüllülerimize tesekkür ediyor ve daha fazla kisiyi yasama sahip çikmak için TEMA gönüllüsü olmaya çagiriyorum. Çünkü ülkemizin daha çok gönüllüye ihtiyaci var” dedi.
Toplanti kapsaminda Temsilci ve Gönüllüler Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyigit ile söylesilerde bir araya geldiler. Gönüllülere seslenen gelen Toprak Dede Hayrettin Karaca, “Bir, çok büyük bir sayidir. Çünkü bir olmadan iki olmaz. Bugün TEMA 476.000’i askin gönüllüsü olan, topragi ve meralarimizi yasasina kavusturan, Birlesmis Milletlerden ‘Yasam Için Toprak’ ödülü alan basarisini dünyanin kabul ettigi bir sivil toplum örgütü. Kim basardi bunu? Gönüllülerimiz. Topraga gönül veren temsilcilerimiz, gönüllülerimiz bize bu mücadele gücünü veriyor. Hepsine tesekkür ediyor ve kucakliyorum” dedi. Yaprak Dede A. Nihat Gökyigit de, “Dogal varliklarimiz, biyolojik çesitliligimiz çogu insan kaynakli nedenlerle hizla yok oluyor. Oysa insan, dogada yasayan canli türlerinden sadece biri. Insan asla tek basina dogaya hakim olamaz, doga her zaman galip gelir. Iste TEMA temsilcileri ve gönüllüleri bu bilinçle yasam anlamina gelen topraga sahip çikiyorlar. Hepsini kutluyorum” dedi.
TEMA Vakfi Genel Müdür Icra Kurulu Üyesi M. Serdar Sarigül, Vakfin 2013 yili çalismalari hakkinda katilimcilara bilgi verirken, 2014 yilinda yapilmasi hedeflenenleri anlatti. Çesitli nedenlerle görevinden ayrilan Temsilcilere ve TEMA Vakfi’ni desteklemek üzere 2012 yilinda 4 kitada 4 çölde 4 ultra maraton kosan Alper Dalkiliç’a tesekkür plaketleri verildi. Istanbul’da 4 gün süren toplantida, Toprak ve Toprak Sorunlari, Çevre Egitimi, Toprak Koruma Kurulu çalismalari, Önemli Doga Sorunlari, Sivil Toplum ve Liderlik seminer ve grup çalismalari, Yavru TEMA Programi, Egitim, Kaynak Gelistirme, Saha ve Gönüllülük ile Orman ve Kirsal Kalkinma bölüm faaliyetleri gibi konularda söylesi, sunum, atölye çalismalari, egitim faaliyetleri gibi etkinliklerle TEMA Vakfi Temsilci ve Gönüllü Sorumlularinin doga koruma konusundaki kapasitelerinin gelisimine katki saglandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284