THK Baskani Büyükyagci: “Havacilik Yüksek Okulunun Açilmasi Için Biran Önce Bir Bina Bulmaliyiz”

25 Ekim Persembe günü baslayacak olan Kurban bayrami öncesinde Türk Hava Kurumu deri toplamada son hazirliklarini tamamladi. Büyükyagci, bir yil içerisinde Havacilik Meslek Yüksek Okulu için hali hazir bir bina bulmalari gerektigini söyledi.

 THK Baskani Büyükyagci: “Havacilik Yüksek Okulunun Açilmasi Için Biran Önce Bir Bina Bulmaliyiz”
Geçtigimiz gün toplanan Türk Hava Kurumu Yönetim Kurulu bayramda toplanacak derilerle hem ülkenin hemde Karaman’in kazanacagini ifade ettiler.
Türk Hava Kurumu Sube Baskani Mahmut Büyükagci, “Biliyorsunuz Türk Hava Kurumu tarafindan ilimize açilmasi düsünülen bir Havacilik Okulumuz vardi. Bu okulun ilimize kazandirilmasi için herkes var gücüyle destek verdiler ve okul sözümüzü alip Karaman’a döndük. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Kampus alani içerisinde Vakif tarafindan yapilmis olan bir bina vardi. Vakif Baskani Nazim Boynukalin bu binanin bize tahsis edilmesi için çok büyük emek verdi. Ancak YÖK’ten bir haber geldi. Kampus içerisine ikinci bir vakif üniversitesi yapilamazmis bu bir kanunmus. Bunu hiç birimiz bilmiyorduk. Ankara’ya gidildi YÖK’le görüsüldü olmadi. Simdi ikinci bir yer bulup bu okulu mutlaka almamiz gerekiyor. Yoksa okul elimizden gidecek diye bize bir yil daha verdiler. Belediye Baskanimiz bir yer gösterdi. Gidip orayi inceledik. Bayram sonrasinda vekillerimiz Karaman’a geldiginde yine Yönetim Kurulu olarak yeniden toplanacagiz. Rektörü de davet edecegiz. Birkaç okul yeri var. Onlarin üzerinde duracagiz. Çünkü biran önce bitmis bir bina bulup bu okulu Karaman’a kazandirmamiz gerekiyor” dedi.
Kurban derilerinin toplanmasiyla ilgili olarak da Büyükyagci, “Bayram yaklasiyor. Bu bayramda da toplanacak derilerin yüzde 50’si il ve ilçe sosyal yardimlasma ve Dayanisma Vakfina, yüzde 4’ü Kizilay’a, yüzde 3’ü Diyanet Vakfi’na ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na, yüzde 40’i ise Türk Hava Kurumu’na kalmaktadir. Her yil 300 binin üzerinde gencimize ücretsiz havacilik egitimleri veren Türk Hava Kurumu 21 yildan beri sizler için, ülke genelinde acil hasta ve organ nakli tasimaciligi görevlerini basariyla sürdürmekte, filosunda bulunan 23 yangin söndürme uçagi ile ülkemizde meydana gelen orman yanginlarina havada müdahale etmektedir. Türk Hava Kurumu Vakfi tarafindan Ankara’da kurulan ülkemizin ilk ve tek Havacilik-Uzay Üniversitesi araciligiyla havacilik faaliyetlerini akademik zeminde devam ettiren Türk Hava Kurumu milli ekonomiye katkida bulunmaktadir. Siz hayirsever Karamanlilardan aldigimiz kurban derileri, Karaman’imizda egitim ve sosyal hizmetlerde kullanilmak üzere size geri dönecektir” dedi.
Karamanoglu Mehmetbey Vakfi Baskani Nazim Boynukalin’da, “Türk Hava Kurumu’na verilen kurban derilerinin yüzde 50’sinin geliri Karaman’da kalmaktadir. Toplanan deriler resmi görevliler vasitasiyla tespit edilip ihale usulü ile satisa çikarilir. Bunlardan elde edilecek gelirde Havacilik Uzay Okulu’na ve yanginlarin söndürülmesi için kullanilan uçak aliminda harcanmaktadir. Türk Hava Kurumu pilot yetistiren bir kurumdur. Ilimizde kurulacak Havacilik Yüksek Okulu’nda 600’ün üzerinde pilot yetismis olacaktir” diye konustu.
Büyükyagci, kurban derilerini vermek isteyen vatandaslarin 213 11 45-0 533 374 15 15-0 505 675 43 69-0 544 738 17 17-0 532 252 62 89 ve 0 505 492 23 83 nolu telefonlarla kendilerine ulasabileceklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284