THK Karaman Subesi Muhtarlara Çanakkale Gezisi Düzenledi

THK Karaman Subesi Karamanli Muhtarlara Çanakkale ve Ankara gezisi düzenledi. Çanakkale’de duygu dolu saatler yasayan muhtarlar daha sonra Ankara’da Anitkabiri ziyaret etti ve THK’nun 77. Kurulus Yildönümü törenlerine katildi.

THK Karaman Subesi Muhtarlara Çanakkale Gezisi Düzenledi
THK Karaman Sube Baskani Mahmut Büyükyagcinin girisimleri ile düzenlenen geziye 25 köy muhtari katildi. Kafile önce Çanakkale’ye gitti. Burada kilavuz esliginde sehitlikleri ve Çanakkale Abidesini gezen heyet Fatihalarla sehitlerimiz yad etti ve duygu dolu anlar yasadi.
Daha sonra Ankara’ya intikal eden heyet burada önce THK Genel merkezini ziyaret etti. Daha sonra Anitkabiri ziyaret eden muhtarlar Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesi önünde saygi durusunda bulundu ve rehber esliginde Müzeyi gezdi.
Heyet son olarak Türk Hava Kurumunun 77. Kurulus Yildönümü münasebeti ile Türk Kusu Tesislerinde düzenlenen kutlamalarda Karamani temsil etti ve gösterileri izledi.
Gezi hakkinda bilgi veren THK Karaman Sube Baskani Mahmut Büyükyagci “Muhtarlarimiz toplum için çalisan vefakâr dostlarimizdir. Bu gezi ile onlara küçük de olsa bir hediyede bulunmak istedik. Tüm köy muhtarlarimiza açik olan geziye, defalarca davet etmemize ragmen 25 muhtarimizin katilmasi bizi biraz üzdü. Ancak geziye katilan muhtarlarimizin dayanismasi, olgunlugu bizleri çok memnun etti. Bizler için canlarini feda etmis atalarimizin kabirleri basinda ve dünyanin en büyük zaferinin kazanildigi mekânlarda olmak anlatilmaz bir duygu. Onlara o mekândan Fatihalarla ulastik. Yine Türk Havaciliginin temel tasi olan Türk Hava Kurumunun 77. Kurulus yildönümünde Karamani saygideger muhtarlarimizla temsil etmek de büyük bir onur oldu. Bu gezinin en önemli bölümü de büyük kurtarici Mustafa Kemal Atatürk’e saygilarimizi sunmamiz oldu. Güzelliklerle dolu bir gezi oldu. Katilan muhtarlarimiz basta olmak üzere, bizlere bu gezide maddi ve manevi destek veren dostlarimiza da sükranlarimizi arz ederiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284