Ticaret Borsasi Meclis Baskani Çavas: “Borsamiz Ticaret Amaci Ile Degil Hizmet Amaciyla Hareket Etmelidir”

Ilimiz Ticaret Borsasinin aylik toplantisi 14 Kasim Persembe günü saat 10.00’da Ticaret Borsasi toplanti salonunda yapildi.

Ticaret Borsasi Meclis Baskani Çavas: “Borsamiz Ticaret Amaci Ile Degil Hizmet Amaciyla Hareket Etmelidir”

Toplanti sonrasinda kurumumuzu ziyaret eden Karaman Ticaret Borsasi Meclis Baskani Ekrem Çavas ilimiz Yeni Sehir Mahallesi’nde mevcut bulunan 6 adet parselin Ticaret Borsasi yönetimince satin alinmasiyla ilgili alinan karari elestirdi ve bu karara karsi oldugunu açikladi.
Baskan Çavas yaptigi açiklamasinda “Borsa Yönetimi, Yenisehir Mahallesi’nde alimini yapmayi istedigi alti adet parselin satin alinmasi kararini meclise getirdi. Borsa Yönetimince alinan parsellerin degerinin 500 bin Türk Lirasi oldugu ve pazarlik yapildigi belirtildi. Ben ve arkadaslarim, arsanin ne amaçla alindigini ögrenmek istedigimizde bizlere, ticari amaçli alinacagi söylenildi. Bu yapilan açiklama sonrasinda bizler ise Borsa’nin ticaret amaçli bir yer olmadigini, Ticaret Borsamizin görevleri arasinda iki yüz yetmis üyemizin menfaatlerini koruyup kollamak oldugunu belirttik. Aliminin yapilmasinin istendigi alti adet parselin degerlenme süresinin uzun oldugunu belirtmemize ve itirazlarimiza ragmen görüslerimiz dikkate alinmadi. Toplanti süresince sürdürülen bu tutum karsisinda Meclis toplantisini terk ettim. Biz yaptik oldubitti mantigiyla ne üyelerimize hizmet verilebilir ne de üyelerimizin menfaatleri korunabilir. Altini çizerek söylüyorum ki “Ticaret Borsasi ticaret yapmaz, hizmet yapar”. Kaldi ki Yenisehir Mahallesinde bu parsellere yatirim yapmak ne derece mantikli? Bu arsalarin imar durumlari nedir ve ileride ne olacak? Bir bilgi yok! Oda üyeleri ve personeli için bir proje de düsünülmüs olmamasi bu alimin yanlis olacagini düsünüyoruz. Borsamizin alinan bu yanlis karardan biran önce dönmesini istiyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284