Ticaret Il Müdürü Ari: `Bilinçli Tüketici, Basiretli Tacir`

Ticaret Il Müdür vekili Yusuf Ari, `Ramazan ayinda Müdürlügümüz bünyesindeki personeller ve Belediyemiz bünyesindeki zabitalar ile birlikte Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Yönetmeligine istinaden etiket ve fiyat denetimlerine baslayacaktir. Bu kapsamda tüketicilerin magduriyetlerini azaltabilmek, esnafimizin ahilik felsefesince haksiz rekabete imkân vermemek amaci ile denetimlerimiz sürekli bir sekilde yapilacaktir” dedi.

Ticaret Il Müdürü Ari: `Bilinçli Tüketici, Basiretli Tacir`

Ari, ticari hayatta günümüz ahisinin en temel görevinin en kaliteli mal ve hizmeti tüketiciye sunmak oldugunu söyledi. Bu çerçevede aylarda ahilik haftasi hazirliklarinin devam ettigini ifade etti.
Son günlerde yazili ve görsel basinda Tüketicinin Korunmasina ait yasa hakkinda halkimizin bilinçlendirilmesi amaciyla da Ari, halkimizin bilinçlendirilmesi çerçevesinde belirli zamanlarda Tüketici bilinçlendirme toplantilari yapilmakta oldugunu söyledi.
Ari TBMM’ye sunulan tasarida; 4077 sayili Tüketicinin Korunmasi Hakkindaki Kanun taslaginin tüketicilerin magduriyetlerini azaltacak, “Bankacilik sözlesmelerinde ise hiçbir suretle tüketicilerden kredi karti üyelik ücreti, hesap isletim ücreti, dosya ücreti, ipotek fek ücreti vb. isimler altinda herhangi bir bedel alinamaz" ifadelerinin TBMM’ye sunuldugunu ifade etti. Bankalarin tüketicilerden kredi karsiliginda talep edecegi her türlü masraf, bedelleri tüketici ile yapacaklari sözlesmelerde açik anlasilir ve net bir sekilde beyan etmesi gerekecek. Bu sayede tüketici magduriyetinin en aza indirgenmesi hedefleniyor. Bankacilik sektöründe de tüketici magduriyetlerinin azaltilarak müsteri memnuniyetinin arttirilmasi öngörülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284