Ticaret Sicil-Mersis Islemleri(Örnek Uygulamali) Ve Türmob Tek Teblig Taslagi Toplantisi Yapildi

Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi tarafindan hafta sonunda üyelerine yönelik bir toplanti gerçeklestirildi. Toplantida Ticaret Sicil Müdürü Firat Sekerci ve M.Hakan Alkan tarafindan Ticaret Sicil-Mersis Islemleri, E-Imza Kullanimi egitimi uygulamali olarak örneklerle anlatildi.

 Ticaret Sicil-Mersis Islemleri(Örnek Uygulamali) Ve Türmob Tek Teblig Taslagi Toplantisi Yapildi

Oda Baskani Ibrahim Ayhan Sanci, “2015 yilinda tüm isletmelerin unvan, adres, sermaye, yetkili degisikligi, merkez nakli ve kayit silme gibi tüm tescil basvurularina dair tescillerinde MERSIS üzerinden yapilmasi ve tescil sonucu olusan ilan metinlerinin MERSIS’ ten olusturularak Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ ne gönderilmesi gerekmektedir. Anonim sirketlerde ve kooperatiflerde temsil yetkisini haiz yönetim kurulu baskani, yönetim kurulu baskan yardimcisi ya da yönetim kurulu üyesinden en az birinin; limited sirketlerde temsil yetkisini haiz müdürler kurulu baskani veya sirket müdürünün; gerçek kisilerde ise firma sahibinin mutlaka e-imza almasi gerekmektedir. 2015 yilinda tüm tescil islemlerinde MERSIS uygulamasi basladigindan Ticaret Sicilinde islem yaptirmak isteyen, eski-yeni tüm isletmelerin magdur duruma düsmemeleri için e-imza almalari gerekmekte olup; Meslek Mensuplarimizin ve müsterilerimizin e-imza almak için odamiza basvurmalari yeterlidir” dedi.

2.Oturumda; 3568 Sayili SMMM ve YMM Kanunu Uygulama Genel tebligi taslagi ile ilgili üyelerle görüs alisverisinde bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284