TIMEF Genel Baskani Gürel: `Türk Demokrasisi, Anadolu Medyasinin Güçlendigi Oranda Güçlenir`

Anadolu`dan Avrupa`ya Medya Açilimi AB Projesi Proje Ortagi olarak Yayin Grubumuzu ziyaret eden Iletisim ve Medya Federasyonu Genel Baskani Sakir Gürel; `Türk demokrasisi, ülke sevdasini bir görev addeden Anadolu medyasinin güçlendigi oranda güçlenir` dedi.

TIMEF Genel Baskani Gürel: `Türk Demokrasisi, Anadolu Medyasinin Güçlendigi Oranda Güçlenir`

TIMEF Genel Baskani Sakir Gürel, Anadolu'dan Avrupa'ya Medya Açilimi AB Projesi çalismalari kapsaminda, Proje ortagi olarak Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi'ni ve KGRT & Karaman'in Sesi Gazetesi'ni, IMEF Kurucu Baskani Nizamettin Bilici ve Proje Koordinatörü Sultan Tapdik ile birlikte ziyaret etti.
Subat ayinda Karaman'da gerçeklestirilmesi plânlanan "AB ve Demokrasi" konulu seminer ve çalistayin ön hazirliklarinin yapildigi ve konusuldugu ziyarette Gürel, KGRT ve Karaman’in Sesi Gazetesi ile Anadolu basinini da degerlendirdi. Çok sayida basarili çalismaya imza atan ve Karaman'in Sesi'ni dünya'ya duyuran KGRT ekibinin örnek bir yayin çalismasi yaptigini ancak kamusal destek anlaminda Anadolu basini ile ayni kaderi paylastigini belirten TIMEF Genel Baskani Gürel, Demokrasinin çikis noktalarinin ayarlamasi yapilirken Anadolu medyasinin göz ardi edilmemesi gerektigine isaret ederek, güçlü bir Anadolu medyasinin demokrasinin anahtari olacagini belirtti.
Cumhuriyetin ilk yillarindan itibaren, imkânsizliklar içindeyken dahi Anadolu medyasinin çok önemli görevler yaptigini belirten TIMEF Genel Baskani Sakir Gürel, “Tarihin hangi bölümüne bakilirsa bakilsin Anadolu medyasi en zor sartlarda ülke savunmasinda ve de ülke kalkinmasinda en kritik görevleri üstlenmis ve gerçeklestirmeye çalismistir. Ülke sevdasini bir ideal olarak üzerinde görev addeden Anadolu medyasi çok zor sartlarda bile görevini layigi ile yerine getirmistir” dedi.
Anadolu medyasinin güçlendirilmesi demokrasi anlayisindaki mihenk taslarinin yerine oturtulmasi açisindan çok önemli oldugunu ama Anadolu medyasinin güçlendirilmesinin simdiye kadar mümkün olmamasinin yani sira sorunlarina yaklasimlarda bile zayif kalindigini sözlerine ekleyen TIMEF Genel Baskani Gürel, “Türkiye yillardir daha iyi bir demokrasinin yol haritasini çalisirken Anadolu medyasi hep unutulmustur. Oysa Anadolu medyasi ne kadar güçlendirilirse demokrasi anlayisi da o kadar ciddi yol alir. Bu konuda devlete düsen görevler vardir ve de hassasiyetle üzerinde durulmalidir. Eger Anadolu medyasi tükenme noktasina gelirse ne demokrasiden söz edilebilir ne de demokrasi adina dogru adimlar atilabilir. Bu nedenle Anadolu medyasi ile ilgili devletin ciddi bir politikasi olmalidir ve vakit geçirilmeden bu konuda adimlar atilmalidir” dedi.
Gürel ve TIMEF heyeti, Karaman'da gerçeklestirilmesi planlanan "AB ve Demokrasi" konulu seminer ve çalistay için önümüzdeki Subat ayinin ikinci haftasinda yeniden gelmek üzere Karaman'dan Ankara'ya döndü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284