TKDK Karaman Il Koordinatörlügü Ilk Sözlesmesini Imzaladi

Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Karaman Il Koordinatörlügü`nde 9. Basvuru Dönemi`nde sözlesmeye hak kazanan `Karaman`da Modern Süt Sigirciligi` isimli projenin sözlesmesi düzenlenen törenle imzalandi.

TKDK Karaman Il Koordinatörlügü Ilk Sözlesmesini Imzaladi

TKDK Karaman Il Koordinatörlügü Toplanti Salonunda gerçeklesen imza törenine Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ile Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, TKDK Il Koordinatörü Bahtiyar Çetin ve yatirim projesi sahibi Enes Kiliç katildi. Imza töreninde konusan Vali Murat Koca, Karaman'in ciddi bir süt üretimine ihtiyacinin oldugunu söyledi. Diger illerden Karaman'a süt geldigini belirten Koca,"Su anda Karaman'da bulunan süt isleme fabrikalarinin kapasitelerinin kullanim orani yüzde 67 olarak tespit edildi. Diger illerden süt geliyor ama yine de bu rakam karsilanamiyor. Diger illerden ithal hayvan aliyoruz. Demek ki yeterli üretim kapasitemiz yok ki hayvan ithal ediyoruz. Bu açigi kapatmak anlaminda kurumlarimiza çok isler düsüyor. Güzel projeler üretip fonlari ilimiz için kullanmamiz gerekiyor" dedi.
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise, konusmasinda Türkiye'nin kirsal alandaki sartlarinin gelistirilmesi noktasinda önemli çalismalarin yapilmasi gerektiginin altini çizerek, "Biz kirsal alana baktigimiz zaman verimliligin artmasi, üretim çesitliliginin saglanmasi, kirsal alandaki sartlarin gelistirilmesi için çalismalar yapmamiz gerekiyor. Karaman tarimsal üretim açisindan olumsuz sartlara sahip bir il. Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu fonlarindan yararlanmamiz gerekiyor" seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284