TOBB Fen Lisesi Ocak’ta Teslim Edilecek

2 Agustos 2012’de protokolü imzalanan hizla yapimina baslanan ve 8 Nisan 2013 tarihinde de TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu tarafindan temeli atilan 16 derslikli ögretim binasi, 200 kisilik ögrenci yurt binasi, spor salonu ve 10 dairelik ögretmen lojmanindan olusan Fen Lisesi Kompleksi insaatinda sona gelindi.

TOBB Fen Lisesi Ocak’ta Teslim Edilecek

Insaat alaninda bulunan binalar hizla bitirilme asamasina gelirken, okul kompleksinin 2014 yilinin Ocak ayinin ilk haftasinda Milli Egitim Bakanligi’na tesliminin yapilacagi açiklandi.
Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, Meclis Baskani Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, okulun son durumu ve odanin çalismalariyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amaciyla Oda Toplanti Salonunda basin mensuplariyla bir araya geldiler.
Burada Odanin faaliyetleriyle ilgili olarak bazi bilgiler veren Meclis Baskani Gökhan Alkan, hükümet tarafindan kaldirilmasi düsünülen muzzam aidatlarinin odalarin en büyük gelir kaynagi oldugunu, bu aidatin kaldirilmasinin odalara büyük sikinti yasatacagini belirterek, “Türkiye genelindeki tüm odalarin en büyük gelir kaynaklarindan biri olan muzzam aidatlari hükümet tarafindan kaldirilmak isteniyor. Bu aidatin kaldirilmasi demek odanin gelir kaynaginin yüzde 70 düsmesi demek. Haliyle odalarin ayakta kalabilmesi de zorlasmis olacak. Odamizin aidatlar ve yapilan islemlerle elde ettigi yillik geliri suan 650 bin lira civarinda.” dedi.
Ticaret ve Sanayi Odasi hizmet binasinin yaninda bulunan bos alanin nasil degerlendirilecegi sorusuna ise Toktay ve Alkan, “Yasa geregi bizim gelir getirecek yatirim yapmamiz yasak. Bu nedenle o alanin hem odaya gelir getirecek hemde Karaman’a katki saglayacak bir proje olarak degerlendirilmesi gerekiyor. Birçok fikir üzerinde yönetim olarak görüsüyoruz. Ancak aceleyle verilen ve sonradan pisman olunacak bir karar da almak istemiyoruz. Bu nedenle sik eleyip ince düsünüyoruz. Çünkü hem üyelerimizin hemde odanin gelecegini düsünmemiz gerekiyor. TOBB BALO Lojistik Sirketini kurarken tüm odalara oldugu gibi bizim odamiza da ortaklik teklifinde bulundu. Ancak o dönem odamizin insaati devam ettigi ve ortak olacak yeterli paramiz olmadigi için bu teklifi geri çevirmek zorunda kalmistik. Eger bu sirkete ortak olsaydik. Suan Odanin geliri oldukça yüksek olacakti. Yine hükümetin TOBB’la Devlet Demir Yollarinin devredilmesiyle ilgili bir takim görüsmeleri var. Eger bu anlasma saglanirsa Karaman’da bundan payina düseni alacak” diye konustular.
Daha sonra yapimi devam eden Fen Lisesi Kompleksine geçen basin mensuplari ve Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Toktay, Meclis Baskani Alkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, insaatin durumuyla ilgili olarak müteahhit firma yetkilisinden bilgiler aldilar. Firma yetkilisi binalarin bitme asamasinda oldugunu ve Ocak ayinin ilk haftasinda teslimini yapacaklarini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284