TOBB Karaman`a Yatili Fen Lisesi Yapacak

Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) tarafindan Karaman`a 16 derslikli bir Fen Lisesi yaptirilacagini söyledi.

TOBB Karaman`a Yatili Fen Lisesi Yapacak
Yapilacak olan Fen Lisesi ile ilgili bir basin toplantisi düzenleyen Toktay, TOBB'un daha önce Türkiye'de ilk kez Rize'ye yaptirdigi egitim kompleksinin ikincisinin Karaman'da hayata geçirilecegini belirterek, “Geçtigimiz ay Ankara'da bu konuyla ilgili TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ile bir görüsme yaptik. Yaptigimiz görüsme sonucunda Karaman'a Rize'deki gibi bir Fen Lisesi yaptirilmasi karari alindi” dedi. Okulun yer tespiti görüsmelerinin 29 Ocak 2012 tarihinden itibaren basladigini belirten Toktay, Kirbagi Mahallesi'nde 30 bin metrekarelik bir alanda yaptirilacak olan okulun arsasinin 3 bin metrekaresinin belediyeye, kalan bölümünün ise hazineye ait oldugunu ve arsa devir islemlerinin tamamlandigini kaydetti.
Toktay, okulun 16 derslikli ve 300 ögrenci kapasiteli olacagini, bunun disinda yemekhaneli kiz-erkek yurt binasi, spor salonu ve 10 daireli ögretmen lojmani bulunacagini ve okulun yapiminda Milli Egitim Bakanligi tip projeleri kullanilacagini söyledi. Toktay, konusmasinin sonunda TOBB tarafindan yaptirilacak olan bu okulun 15 milyon liraya mal olacagini ve 2012-2013 egitim-ögretim yilina yetisecegini sözlerine ekledi.
Toktay, “Bu arsanin tahsisinde emegi geçen Ilimiz Valisi Sayin Süleyman Kahraman’a, Milletvekilimiz Sayin Lütfi Elvan’a ve Milletvekilimiz Sayin Mevlüt Akgün’e Karaman Belediye Baskani Sayin Kamil Ugurlu’ya Defterdar Necmettin Heper’e ve Il Milli Egitim Müdür V. Bekir Aksoy’a çalismalarindan dolayi tesekkür ederim. Ayrica hemserimiz Bölge Idare Mahkemesi Baskani Sayin Esat Toklu’ya TOBB Baskani M.Rifat Hisarciklioglu ile yaptigimiz yemekli toplanti da yanimizda bulundugu ve bu talebimize destek oldugu için tesekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284