TOKI`den Dolandiricilik Uyarisi

Basbakanlik Toplu Konut Idaresi Baskanliginca (TOKI), mahalle bürolarindan, elden para alinmasi seklinde bir uygulama bulunmadigi bildirildi.

TOKI`den Dolandiricilik Uyarisi
Idare’den yapilan açiklamada, art niyetli kisilerce TOKI’den konut vaadiyle sahte sözlesmeler düzenlenip, para toplanarak dolandiricilik gerçeklestirildigi duyumlari alindigi belirtildi.
Bu kisilerin Idare’nin çesitli illerdeki konut uygulamalarindan, kurasiz konut vaadinde bulunduklari vurgulanan açiklamada, hazirladiklari sahte belgeleri kullanarak vatandaslardan ”konut giris ücreti” adi altinda para topladiklari kaydedildi.
TOKI’nin konut satislarinin, konut pesinatlarinin devlet bankalarina (Ziraat Bankasi, Halkbank, Vakiflar Bankasi) yatirilarak gerçeklestirildigi bildirilen açiklamada, mahalle bürolarindan, elden para alinmasi seklinde bir uygulama bulunmadigina dikkat çekildi. Açiklamada, su ifadeler kullanildi: "Vatandaslarimizin magdur olmamalari amaciyla bu tür art niyetli girisimlere hiçbir sekilde itibar edilmemesi, bu tür yaklasimlar karsisinda güvenlik birimlerinin bilgilendirilmesi gerekmektedir.
Idaremize sahte belgelerle yapilan dolandiricilik girisimleri bilgileri gelmesi durumunda hukuki islemler baslatilacaktir. Vatandaslarimizin süpheli durumlarda 312 565 20 90’dan 98’e kadar olan telefon numaralarini arayarak, bilgi edinmeleri ve yetkililerimizi uyarmalari gerekmektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284