Toktay: Engelli Olmak Kisinin Kendisini Gelistirmesine Engel Degildir

Içinde bulundugumuz Engelliler haftasi nedeniyle bir grup engelli çocuk ve aileleri Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay’i makaminda ziyaret etti.

Toktay: Engelli Olmak Kisinin Kendisini Gelistirmesine Engel Degildir
Ziyarette konusan Oda Baskani Toktay, engelli olmanin kisinin kendisini gelistirmesine engel teskil etmeyecegini belirterek, “Çalisip üretmek, hayatin her alaninda rol almak ve hayatin her güzelligini yasamak engelli insanlarimizin da hakkidir. Engelli olmak kimsenin seçimi degildir. Dolayisiyla bu durumdan utanip sikilmak, toplumdan kendini soyutlamak dogru bir davranis olmamali diye düsünüyorum. Toplumla iç içe birçok seyi paylasmak bizlerin hakki oldugu gibi siz engelli kardeslerimizin de hakkidir. Bu açidan son zamanlarda devletimizin yeni ve olumlu çalismalarina tanik oluyoruz. Engelli vatandaslarimizin geçmiste sokakta yürümeleri bile sorun teskil ederken bugün bizler dâhil hemen hemen tüm kurumlarimiz fiziksel engelleri adim adim kaldirarak birçok vatandasimiza kolayliklar saglamaya çalisiyoruz. Engelli kardeslerimizin hak ettigi ya da ihtiyaç duydugu hizmetleri almasi noktasinda gerekenin yapilmasi için hep birlikte mesai harciyoruz. Daha da fazla çalismamizin gerektiginin bilincindeyiz” dedi.
Engelli aileleri adina konusan Karaman Özel ve Rehberlik Dernegi Baskani Ilknur Harani’de “Ülkemizde engellilerin yasadigi birçok sorunlar var ve bunlari ailelerimiz çok yakindan takip ediyor. Egitim konusunda, okullarimiz konusunda çocuklarimizin yasadigi sikintilar hepimizi ilgilendiriyor. Dernek olarak ve velilerimiz olarak bizim bir çalismamiz var. Engelsiz Okul projemiz var. Bu proje kapsaminda insallah Karaman’da böyle bir okulu hayata geçirmeyi planliyoruz. Milli Egitim Müdürümüzün dernegimizi ziyareti sirasinda bu konuyla ilgili görüs alisverisinde bulunduk. Insallah yakin bir zamanda Karaman’da da engelsiz okullarin olacagina inaniyorum. Bunun adimlarini da birlikte atiyoruz” dedi.
Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay çocuklara çesitli armaganlar verdikten sonra makam koltugunu Ayse Erkaraman’a devretti. Erkaraman, “Öncelikle beni bu makama layik gördügünüz için sizlere tesekkür ediyorum. Buraya engelli arkadaslarimin sözcüsü olarak geldim. Ben Larende Anadolu Lisesinde okuyorum ve engelli arkadaslarima sunu söylemek istiyorum. Çalisinca her sey basarilabiliyor. Ben liseye kadar geldim. Insallah sizlerin destekleriyle üniversiteyi de bitirerek iyi bir makama gelmek istiyorum” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284