Toprak Bayrami Ve Dünya Çöllesme Ile Mücadele Günü Kutlandi

17 Haziran 2015 Uluslar arasi Toprak Yili Toprak Bayrami ve Dünya Çöllesme ile Mücadele Günü etkinlikleri Konya Ili Karapinar Ilçesinde kutlandi.

 Toprak Bayrami Ve Dünya Çöllesme Ile Mücadele Günü Kutlandi

Karapinar Çöllesme ve Erozyon Arastirma Merkezinde gerçeklestirilen etkinlige Konya Valisi Muammer Erol, Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügü Hayvancilik ve Su Ürünleri Daire Baskani Dr. Ali Akyar, Tarim Reform Genel Müdürlügü Tarimsal Çevre ve Dogal Kaynaklari Koruma Daire Baskani Mehmet Öztiryaki, Karaman Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Konya Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Seyfettin Baydar, Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Emine Çiftçi, Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Sube Müdürü Yasar Kesen, Karapinar Kaymakami Ramazan Yildirim, Karapinar Belediye Baskani Mehmet Yaka, Karaman Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Ugur Erkan, Tarimsal Altyapi ve Arazi Degerlendirme Sube Müdürü Ömer Sagkaya ve Karapinar Ziraat Odasi Baskani Durmus Üner katildilar.

Birlesmis Milletler tarafindan 2015 yilinin “Uluslararasi Toprak Yili” ilan edilmesi ve Karapinar Çöllesme ve Erozyon Arastirma Merkezinin kurulusunun 66. Yilinin kutlanmasi münasebeti ile 2015 Uluslararasi Toprak Yili ve Dünya Çöllesme ile Mücadele Günü Etkinlikleri kapsaminda Toprak Bayrami ve Dünya Çöllesme ile Mücadele Etkinlikleri programina saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile baslandi. Daha sonra Çöllesme ve Erozyon Arastirma Merkezi Müdürü Durmus Ali Çarkaci bir açilis konusmasi yapti. Açilis konusmasinda Birlesmis Milletlerin 2015 yilini Uluslararasi Toprak Yili ilan etmesi ve Dünya Çöllesme Ile Mücadele Günü ile Toprak Bayrami Kanunundan bahseden Çarkaci, Bilinçsiz tarimsal faaliyetlerle de topragin yapisinin bozuldugunu, böylelikle giderek topragin yok oldugunu ve çöllestigine deginerek bu etkinligin Topragin önemine dikkat çekerek, farkindalik olusturmak için yapildigini ifade etti.
Protokol konusmalarinin ardindan Cumhuriyet Ortaokulunun folklor gösterisi izlendi, gösterinin ardindan toprak profilinin de bulundugu Toprak Parki, sera ve fidanliklar gezildi. Gezide Çöllesme ve Erozyon Arastirma Merkezi Müdürü Çarkaci tarafindan katilimcilara bilgiler verildi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Baskani Prof. Dr. Taskin Öztas’in “Sessiz Dost Toprak” konulu açik hava sunumunu müteakiben yemek ikrami yapilarak çesitli yarismalar düzenlendi. Örnek Tepe ve proje sahalari gezilmesi ile program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284