Trafik Kazalari Için Yeni Uygulama

Içisleri Bakanligi ögrencileri trafik kazalarindan korumak için yeni bir uygulama baslatti.

Trafik Kazalari Için Yeni Uygulama
Yaya ve ya okul geçitlerinde ögrencilere ilk "geçis" hakkini vermeyen sürücülere 154 TL ceza kesilecek. Ögretmen, veli ya da ögrencilerden seçilen okul geçidi görevlilerine fahri trafik müfettisleri gibi kural ihlali tespit tutanagi düzenleme yetkisi verilecek.
Içisleri Bakanligi Müstesari Seyfullah Hacimüftüoglu, okul önlerinde alinacak trafik tedbirleri ve okul servis araçlarinin denetimi konusunda 81 il valiligine bir genelge gönderdi. Genelgede, ögrencilerin ve okul tasitlarinin karistigi trafik kazalarinin önlenmesi ve çocuklarin güvenli bir trafik ortaminda egitim-ögretimlerinin saglanmasi için alinacak tedbirler tek tek siralandi.
TUTANAK DÜZENLEYECEK
Müstesar Seyfullah Hacimüftüoglu, 2012-2013 egitim ve ögretim döneminde okullarin giris ve çikis saatlerinin takip edilerek önem arz eden kavsak ve mahallerde ögrencilerin güvenli bir trafik ortaminda yolculuk yapmalari amaciyla ekip ya da personel görevlendirilmesini istedi.
Genelge ile ögretmen, veli ya da 11 yasini bitirmis ögrencilerden seçilen okul geçidi görevlilerine fahri trafik müfettisleri gibi yetki verildi. Okul önleri ya da geçitlerinde ihlal tespit eden görevliler "Okul geçidi görevlisi trafik kural ihlali tespit tutanagi" düzenleyecek. Bu tutanaklar trafik ekibince ivedilikle idari para cezasi karar tutanagina dönüstürülerek sürücülerin adreslerine gönderilecek.
Sigara içen soföre ceza
Hacimüftüoglu'nun yayimladigi geneldede okul servis araçlari üzerinde yapilacak uygulamalarda dikkat edilecek hususlardan bazilari söyle:
* Okul öncesi ve ilkögretim ögrencilerinin tasinmasi sirasinda araçlarda rehber personel bulundurulmasi.
* Soför ve rehber personelin yönetmelikte belirtilen sartlari tasimasi.
* Soförün araçta sigara içmemesi ve içilmesine müsaade etmemesi.
* Aracin her koltugunda emniyet kemeri bulunmasi ve kullanilmasi.
*  Tasima sinirin üzerinde ögrenci tasinmamasi.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284