Transanatolia Rallisi`nde Hazirliklar Tamamlandi

Bu yil 4`üncüsü düzenlenecek olan 2013 Transanatolia Ralli`sinin son hazirliklari tamamlandi.

Transanatolia Rallisi`nde Hazirliklar Tamamlandi

Türkiye’nin ilk ve tek “Rally-Raid” yarisi olma özelligini tasiyan Transanatolia, 2010 yilindan bu yana Türkiye’de organize ediliyor.
7 gün boyunca toplamda 2 bin 500 kilometreyi bulan bir parkurda gerçeklestirilen ralli raid, Antalya’dan start alarak Toros Daglari üzerinden Kapadokya’ya ulasacak ve oradan tekrar Antalya’ya dönecek. Geçmis yillarda oldugu gibi bu yil da dünyadan ve Türkiye’den duayen isimler yarislara katiliyor.
Bu yil 4'üncüsü düzenlenen 2013 Transanatolia Ralli'sine katilacak olan araçlarin Konyaalti Beachpark’ta idari kontrol teknik bilgi ve data yüklemesi hazirliklari yapildi. Yarislarin start alip son bulacagi Antalya’da ise son hazirliklar tamamlandi.
2013 Transanatolia Rallisi 15 Eylül 2013'de Antalya ilinden baslayip Burdur, Isparta, Konya, Karaman, Nigde, Aksaray, Nevsehir, Kayseri, Adana ve Mersin illerini kapsayacak güzergahlarda organize edilecek. 4x4 araçlar, enduro motorlar, ATV ve kamyonlar ile Türkiye, Italya, Bulgaristan, Almanya, Ingiltere, Ispanya gibi ülkelerden sporcularin katilimiyla yaklasik 50 aracin yer alacagi Transanatolia Rallisi’nin günlük ortalama 300 kilometrelik etaplar ile 7 günde 2 bin 500 kilometrelik bir parkurda gerçeklesecegi bildirildi.
Ilimizde 16 Eylül Pazartesi günü Asagi Kizilca, Damlapinar, Baskisla, Yilangümü, Pinarbasi, Yazili, Merkez, Karaman Konya yolu, Alaçati, Suduragi, Karaagaç, Kaleköy ve Kavuklar Köyünden geçecek olan parkur, 19 Eylül 2013'de Berendi, Kiraman, Üçharman ve Karaman-Ayranci (D350) yolunda yapilacak. Ilimizdeki son etap ise 20 Eylül 2013 tarihinde Kurtderesi, Tarlaören, Tavsanli, Kozlubucak, Agaçyurdu, Cerit, Elmadag, Avlagi, Tasdibi, Bayir köyleri ile Gökçeseki Çamlica arasindan (D340) Hadim - Mut Yolu, Ermenek, Güneyyurt, Kislacik Mahallesi, Pamuklu, Boyalik ve Esentepe köylerinden geçecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284