TSO’nun Hedefi Karaman’in Disa Açilimi Ile Ticari Hacmini Gelistirmek

Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay esnafimizin ve sanayicimizin sorunu, bizlerin sorunundan öndedir dedi.

TSO’nun Hedefi Karaman’in Disa Açilimi Ile Ticari Hacmini Gelistirmek
Ticaret ve Sanayi Odasi’nda göreve geldikleri günden bugüne kadar geçen 2 yillik süre içerisinde yapilan çalismalari degerlendirmek amaciyla Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basinin karsisina geçen Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, Karaman’i sadece ikamet ettikleri, karinlarinin doydugu yer olarak degil, atalarinin kanlariyla sulayip miras biraktigi kendilerinin de gelecek nesillere güvenle yasayabilecekleri bir sehir olarak emanetleri olarak gördügünü söyledi.
Toktay, “Karaman'i geçmisten gelecege en üst seviyeye ulastirmak, maddi, manevi, sosyal, kültürel alanda modern bir sehir haline getirmek için iki yil önce Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi yönetimine aday olduk. Üyelerimizin bizlere verdigi destek ve güven ile bu göreve nail olduk. Bu görevin sorumlulugunun bilincinde görevde oldugumuz 2 yil içerisinde üyelerimizin bizlere verdigi aidatlar ile ayakta duran odamizin harcamalarini yaparken gerekli özeni göstererek haksiz ve yersiz hiçbir harcama yapmadan, üyelerimize en iyi hizmeti sunmak ve odamizi örnek oda haline getirmek gayreti içerisinde halen görevimize devam etmekteyiz. Karaman, tarihsel süreç içerisinde her zaman belirleyici bir rol oynamis, ticarette önemli anlamda gelismeler yasamistir. Adina beylikler kurulacak kadar önemli bir geçmisi olan ilimizin, günümüzde Konya-Karaman olarak anilmasi bizlere derin bir üzüntü yasatmaktadir. Tanitim eksikliginden kaynaklanan ve Konya’ya çok yakin olmamizin getirdigi bu dezavantaj, ancak yeterli tanitim yapilarak çözüme kavusacak olup; bu konuda her kurum ve kurulus üzerine düseni yaparak, düsündügümüz Karaman’a kavusacagimizi oda olarak belirlemis, önümüzdeki en önemli çalismalarin bu yolda olacagi karari alinmistir” dedi.
Esnafin, ve sanayicinin sorununun kendilerinin sorunlarindan da önde oldugunu belirten Toktay, “Seffaf bir yönetim, paylasimci bir kadro, güler yüzlü personel ile her sorunun üstesinden gelecegimiz mantigiyla, genel veya sektörel bazda bilgilendirme toplantilari düzenleyip, Karaman’in disa açilimina katki saglamayi, var olan ticari hacmi daha da gelistirmeyi en büyük görevimiz olarak görmekteyiz. Üzerinde durdugumuz diger bir konu ise sizlere hizmet vermemizde ön planda olan ve bizlerin aldigi kararlari uygulama noktasinda bulunan personelimizin, Karaman’a yakisir bir sekilde bilgi ve hizmet yönünden yeterli olmasidir. Personel alimlarinda hiçbir çevrenin etkisi altinda olmadan, yukaridaki nitelikleri tasiyan, çalismalarinda Odamizi en iyi sekilde temsil edecegine inandigimiz ve bizlerin çalisma arkadasi olarak kabullenebilecegimiz arkadaslarimizi seçmemiz, bizlerin kaliteli hizmete verdigi önemi göstermektedir” diye konustu.
Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odasi olarak son iki yil içerisinde yapilan çalismalarla ilgili olarak kisa bilgiler veren Toktay Meclisi, yönetimi ve çalisanlari ile bir aile olduklarini sözlerine ekledi.
Toplanti sonrasi Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yapimi tamamlanma asamasina gelen yeni hizmet binasi basin mensuplarina gezdirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284