TÜBİTAK, Öğrencileri Bilim İnsanı Olmaya Teşvik Ediyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığının (BİDEB) üniversite öğrencilerine yönelik burs ve destek programları hakkında seminer verildi.

TÜBİTAK, Öğrencileri Bilim İnsanı Olmaya Teşvik Ediyor

KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) tarafından düzenlenen programda TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hacıbeyoğlu öğrencilere bilgi verdi.

Burs ve destek programları yürüten BİDEB'in lisans düzeyindeki güncel yarışmalarını anlatan Hacıbeyoğlu, "Bu yıl için 7-25 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapabileceğiniz 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik, 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri ve 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Projeleri başlıkları atında üç adet üniversite düzeyi yarışma bulunmaktadır. Aslında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bu yarışmalara aşina. Çünkü geçen yılki 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Proje Yarışması Türkiye birincisi bu üniversiteden seçildi. Öğrencilerden de bu başarıların devamını bekliyoruz." diyerek öğrencileri yarışmalara katılım için teşvik etti.

TÜBİTAK'ın öncelikli amacının öğrenciyken kendi alanlarında ülkemizin sorunlarını inceleyen ve sorunlara yenilikçi fikirlerle çözümler üreten nesiller yetiştirmek için onları desteklemek olduğunu söyleyen Hacıbeyoğlu, böylece ülke olarak 4. Sanayi Devrimine geçilerek geleneksel sanayinin dijital hale getirilebileceğini ifade etti.

Hacıbeyoğlu, "Türkiye'nin sanayi alanında ihtiyacı olan iki unsur var; birincisi nitelikli bilgi, ikincisi ise ticari faaliyete dönüşebilen akademik bilgidir. Fikirlerinizi projelere dönüştürün ve yararlı hale getirin." dedi.

TÜBİTAK Yetkilisi Hacıbeyoğlu'nun güncel yarışmaların detaylarını, takip edilmesi gereken süreçleri ayrıntılı şekilde anlatmasının ardından seminer sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284