TUIK Konya Bölge Müdürlügü`nden KTSO`ya Ziyaret

Türkiye Istatistik Kurumu Konya Bölge Müdürü Ismail Çapoglu ve Mehmet Varan, Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay`i makaminda ziyaret ettiler.

TUIK Konya Bölge Müdürlügü`nden KTSO`ya Ziyaret

Ziyarette Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay ile internet üzerinden veri toplama yöntemi ile ilgili konuda görüsüldü.
Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Türkiye Istatistik Kurumu, dünyada ve ülkemizde sürekli gelisen teknolojiye ayak uydurmak, isgücü ve zaman maliyetini en aza indirmek, zamanli veri üretimi yapabilmek amaciyla isyeri bazindaki tüm arastirmalari 2014 yili Ocak ayindan itibaren sadece internet (Web) üzerinden gerçeklestirilecek olup kagit ortaminda veri derlemeyecektir. Uygulama çerçevesinde isyerlerinden daha önce kagit ortaminda veya e-posta yoluyla toplanan, uzun zaman ve zahmetli bir süreç gerektiren veri toplama yöntemi yerine çagin gereklerine uygun olarak internet üzerinden veri toplanacaktir. Bu kapsamda Isyerlerine tüm anketlerde kullanacagi ve sadece kendileri için üretilen bir kullanici adi ve sifre verilecek olup, bu sifre ile istenen bilgilerin veri girisi önceden belirlenmis tarihlerde www.tuik.gov.tr web adresinden girilerek ulasilacak olan “veri giris ekranindan” kendileri tarafindan dogrudan internet üzerinden girilecektir. Üyelerimize, çalismaya verecegi katkidan dolayi simdiden tesekkür eder, islerinde basarilar dilerim.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284