Tunuslu 12 Isadami Karaman’daydi

Mevlana Kalkinma Ajansi ve Karaman MÜSIAD ortakliginda Konya-Karaman Bölgesel Is Formu toplantisini ve görüsmelerini gerçeklestirdi. Karaman Grand Otelde gerçeklesen görüsmelere 48 yabanci is adaminin katilmasi beklenirken hava muhalefetinden dolayi Tunus’tan 12 is adami katildi

 Tunuslu 12 Isadami Karaman’daydi

Mevlana Kalkinma Ajansina ait Karaman’da destek yatirim ofisinin bulundugunu söyleyen MEVKA Koordinatörü Turgut Yokus, “Destek yatirim ofisimizde, is adamlarinin ve yatirimcilarin her türlü islemlerini ve prosedürlerini alacagi tesviklere iliskin bilgilendirme yapiyoruz. Ayrica prosedürlerinin izin takibini tarafimizca yapiyoruz. Herhangi bir yatirimci geldigi zaman tesvik belgesiyle ilgili bütün islemlerin alinmasi da dahil, ücretsiz olarak yardimci oluyoruz. Is adamlarinin ya da yatirimcilarin hangi tesviklerden yararlanabilecegine dair bütün bilgileri veriyoruz” dedi.

“Aralik ayi içerisinde 23 Milyonluk teklif çagrisina çikilacak” diyen Yokus, “Bu teklif çagrisina katilip tesvik almaniz bizim için çok önemli. Yüzde 50’ye kadar hibe destegi verilecek. Günes enerjisinde 750 bin, digerinde de 400 bine kadar hibe destegimiz var. Bunlardan elinizden geldigince yararlanmaya çalisin. Bu fon, Karaman ve Konya arasinda paylasilan bir paradir. Bizim asli görevimiz bölgesel gelismislik farklarini azaltmak oldugu için, yatirimcilarin ve is adamlarinin bu tesviklerden yararlanmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Yokus’un konusmalarinin ardindan karsilikli iki alim heyeti görüsmelerine geçildi. Verimli geçen görüsmelerin ardindan Tunuslu is adamlari görüsme yaptiklari sirket yetkilileriyle fabrikalari gezdi.  Önümüzdeki aylarda Bölgesel Is Formu Toplantilarinin devaminin yapilacagi bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284