Türk Dil Bayramı Etkinlikleri Başlıyor

Türkçenin Devlet Dili oluşunun 740. yılı 8-13 Mayıs tarihleri arasında İlimiz Valiliği, Belediyesi ve KMÜ’nün ortaklığında gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak.

Türk Dil Bayramı Etkinlikleri Başlıyor

Etkinlikler 8 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da Üniversitede düzenlenecek olan kitap fuarının açılışıyla başlayacak.
Kat-ı Sanat sergisinin açılması, Kampus alanında Otağ açılışı ve Hıdrellez ateşinin yakılmasıyla devam edecek olan program Yazar Kadir Sulak beynin etkin kullanılması ve konsantrasyon, ileri motivasyon tekniği, hipnoz ileri öğrenme teknikleri, hızlı okuma, iş bulmanın sırları, CV hazırlama mülakat teknikleri konusunda bilgiler verecek.
Halk oyunları ve mehter gösterilerinin ardından eğitimci yazar Mahmut Ulu Yunus Emre ve Sevgi Dili konusunda bir söyleşi gerçekleştirecek. Şehir Ömer Halisdemir konferans salonunda yapılacak söyleşinin ardından Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın Aliya İzzetbegoviç’e göre kültür ve medeniyet konferansı verilecek.
Saat 15.30’da ise Yazar Sevde Duran tarafından kadınların toplumdaki yeri ve hayata dair konulu seminer düzenlenecek. Saat 20.00’de ise Piri Reis Kültür Merkezi’nde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tiyatro oyunu sahnelenecek.
9 Mayıs Salı günü ise saat 11.00’de Yazarlar Mehmet Kahraman ve Ali Güney Hikayeni Dinle adlı bir söyleşi gerçekleştirecek. Saat 14.00’de ise Yazarlar Aykut Ertuğrul ile İsmail Özen Hikaye Ne İşe Yarar, Yazar Sinan Yağmur ise Yunus Emre ve Hayata Dair bir söyleşi yapacak. Saat 17.00’de Yasin Özçelik tarafından halk müziği dinletisi amfi tiyatroda olacak. Saat 20.00’de yine Piri Reis Kültür Merkezi’nde tiyatro gösterisi yapılacak.
10 Mayıs Çarşamba günüyse saat 11.00’de Yazar Ömer Korkmaz ile şair Hayriye Ünal, moderatör Vasfettin Yağız yönetiminde şiir-edebiyat-siyaset söyleşisi gerçekleştirecekler.
Saat 13.00’de ise Kemal Kaynaş Stadyumunda 740. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri yağlı pehlivan güreşleri yapılacak. Saat 14.00’de ise Prof. Dr. Turan Karataş tarafından “Kitabın İzinde” konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Saat 15.30’daysa İşitme engelli yazar Turan Yalçın tarafından kitap okumak işitme engelli bir insanı nasıl geliştirdi? Kitap okumanın kişisel gelişim ve iletişimi geliştirmedeki önemi konulu bir seminer verilecek. Saat 17.00’deyse Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sanat müziği dinletisi olacak.
11 Mayıs Perşembe günkü program ise saat 10.30’da Edebiyat Dergisi yazarları Ulvi Kubilay Dündar, Abdullah Kasay ile Şehir Dergisi yazarları Burhan Yemiş ve Yakup Özkaraalp tarafından söyleşiyle devam edecek.
Saat 11.00’de ise Yazar Hasan Basri Bilgin, Yalnız Hünkar Abdülhamid konulu söyleşi, saat 14.00’de ise Prof. Dr. Köksal Alver, Doç. Dr. Abdullah Harmancı hayat ve edebiyat konulu söyleşiye katılacak. Saat 14.30’daysa Doç. Dr. Mithat Eser ile Doç. Dr. Saadettin Özdemir, Yrd. Doç. Dr. M. Naci Kula, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak engelliliğe karşı toplumsal algı, toplumsal farkındalık konularında panel verecekler. Saat 15.00’de Osman Gözel ve Şamil Gözel tarafından ney dinletisi, saat 15.30’da ise Yazar Mehmet Kırış Aşk Kumbarası ve Gülüver kitaplarını anlatan bir söyleşi yapacak. 17.00’de Taşkale Seyirlik oyunlarının gösterileri sergilenecek.
12 Mayıs Cuma günüyse saat 09.00’da KMÜ Kapalı Spor Salonunda engelli öğrenciler şenliği yapılacak. Saat 11.00’deyse Yazar Cihan Aktaş roman-fıkıh-futbol ve komplo konularında söyleşiye katılacak. Saat 14.00’de Şair Şahan Çöker Seksenli yılların kayıp şairleri, yazar Pınar Çağlıner’de İrade düşünme gücü ve zaaflarımızın hayatımızdaki yeri konularında söyleşi gerçekleştirecekler.
13 Mayıs Cumartesi günüyse 09.30’da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanından Cumhuriyet Parkına yürüyüşle başlayacak dil bayramı kutlama programı Cumhuriyet Parkı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulması, Turizm Bilgi Merkezi’nde Karaman Kitabının tanıtımı, Yunus Emre Camisinde Yunus Sofrasının kurulmasıyla devam edecek.
Öğleden sonra ise Ermenek Balkusan köyünde yapılacak olan Karamanoğlu Mehmetbey’i anma törenlerine geçilecek. Saat 15.00’de ise Dilimiz Kimliğimiz konulu panel düzenlenecek. Panelin oturum başkanlığını Prof. Dr. Turan Karataş yapacak. Konuşmacı olarak ise İstanbul Kültür Üniversitesi Prof. Dr. Hacı Ömer Karpuz, Doç. Dr. İdris Nebi Uysal katılacak. Panelin sonunda ise şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek.
Kutlamalar saat 20.00’de 15 Temmuz Konferans Salonunda TRT Halk Müziği Korosunun konseriyle sona erecek.
 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284