Türk Dil Kupasi Judo Sampiyonasi Sona Erdi

2014-2015 yili Judo Federasyonu il temsilciligi faaliyet programinda yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde 14 Mart 2015 tarihinde yapilan Minikler ve Yildizlar Türk Dil Kupasi Judo Sampiyonasi sona erdi.

 Türk Dil Kupasi Judo Sampiyonasi Sona Erdi

Karaman’in ev sahipligini yaptigi Türk Dil Kupasi Minikler ve Yildizlar Judo Sampiyonasi, Karamanli sporcularinda yer aldigi Konya, Ankara, Aksaray, Kirsehir, Kirikkale, Igdir, Kilis, Afyon, Nevsehir, Mersin, Nigde ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden gelen toplam 240 sporcunun katilimi ile tamamlandi.

Kazim Karabekir Spor Salonu’nda saygi durusunda bulunulmasi ve istiklal marsinin okunmasiyla baslayan sampiyonaya, Milletvekili Mevlüt Akgün, Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ile daire müdürleri, antrenör, sporcu ve davetliler katildi.
Sampiyonanin açilis konusmasini yapan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, “Bugün burada Türk Dili’nin Baskenti Karamanimizda sizleri agirlamaktan, misafir etmekten büyük onur ve gurur duydugumu belirterek, Türk Dil Kupasi Judo Sampiyonasina hos geldiniz diyorum. Sözlerime son vermeden önce, bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen siz degerli ailelerimize ve gençlerimize, bugün bizlerle birlikte olan siz degerli konuklarimiza, kiymetli ögrencilerimize ve emegi geçen herkese bir kez daha tesekkür ediyorum. Daha nice etkinliklerimizde bir arada olabilmek dilegiyle, hepinize iyi seyirler diliyor, sizleri saygi ve sevgiyle selamliyorum” diye konustu.
Kazim Karabekir Spor Salonu’nda gerçeklesen sampiyonada sporcularin illerini en iyi sekilde temsil etmek için minderde verdigi mücadele görülmeye degerdi. Ilginin yogun oldugu sampiyonada minik ve yildiz judocularin sampiyonluk mücadeleleri renkli görüntülere sahne oldu. Hüznün ve sevincin bir arada yasandigi müsabakalarda sporcularin sergilemis olduklari centilmence hareketler müsabakalari izlemeye gelen sporseverlerce takdir topladi.
Karaman’da spora ve sporcuya verdigi destek ve yardimlarla da taninan Vali Murat Koca’nin uzun süre müsabakayi yerinde izlemesi ve sporcularin mücadeleleri sonrasi yanina çagirip dakikalarca onlarla ilgilenmesi ve destek vermesi, sampiyonayi izleyen davetlilerce büyük takdir topladi. Bu ilgi ve destek sonunda minik sporcular Vali amcalari ile fotograf çektirmek için adeta bir birleri ile yaristilar.
Zorlu ve çekismeli geçen müsabakalar sonunda erkekler kategorisinde birinci Aksaray olurken, ikinci Mersin, üçüncülügü ise Karaman ve Kilis paylasti. Kizlar kategorisinde ise birinci Aksaray, ikinci Karaman, Üçüncülügü ise Mersin ve Kilis takimlari paylasti.
Sampiyona sonrasi dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari, Karaman Valisi Murat Koca, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Sube Müdürü Aslan Yildiz ve Judo hakemleri tarafindan verildi.
Ayrica Vali Murat Koca tarafindan Judo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Baskani Fikret Papur’a, Kibris Judo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ingenç’e, Karaman Judo Il temsilcisi Ahmet Ömre Türe’ye, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik tarafindan; Ankara bölgesi uluslararasi hakem Bünyamin Er’e, Merkez Hakem Kurulu üyesi Milli hakem Güven Kurt’a ve Milli Judo hakemi Mustafa Seren’e, Merkez Hakem Kurulu Baskani Fikret Papur tarafindan ise; Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik’a, Sube Müdürü Aslan Yildiz’a, Judo Il Temsilcisi Ahmet Ömre Türe’ye ve Judo antrenörü Fadim Sarvan’a plaket takdim edildi.
Sampiyona yapilan ödül töreninin ardindan günün anisina çektirilen hatira fotografi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284