Türk Dili Heyeti’nden Başkan Çalışkan’a Ziyaret

Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Türk Dil Kurumu, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından ilimizde “Bilim ve Eğitim Öğretim Dili Türkçe” konulu konferans düzenlendi.

Türk Dili Heyeti’nden Başkan Çalışkan’a Ziyaret

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu’nda tertip edilen konferans öncesinde Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. S. Mustafa Kaçalin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’den oluşan heyet İlimiz Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2017 yılının Türk Dili Yılı ilan edildiğini vurgulayarak bu amaçla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde ‘Bilim ve Eğitim Öğretim Dili Türkçe’ konulu konferans düzenlendiğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleri ile 2017 yılı, ‘Türk Dili Yılı’ olarak ilan edildi. Bu, 740 yıldır Türk Dilinin Başkenti kimliğin taşıyan Karaman için çok önemlidir. Türkçenin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi yolunda Karaman Belediyesi olarak her desteğe kapımızın açık olduğunu söylemek ve bu konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284