Türk Kadınlar Birliğinden Bifa’ya Ziyaret

Türk Kadınlar Birliği üyelerinin Karaman’da gezi ve ziyaretleri devam ediyor.

Türk Kadınlar Birliğinden Bifa’ya Ziyaret
Türk Kadınlar Birliği Başkanı Aynan Çolakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Nihal Alcan ve Sapure Tartan geçtiğimiz gün Bifa Bisküvi Genel Müdürü Mustafa Pınarbaşı’yı ziyaret ettiler.
Ziyarette Mustafa Pınarbaşı öncelikle işçi sıkıntısı yaşadıklarını, vardiyalı sistemle 8 saat çalışma sisteminin olduğunu bin 300 bayan çalışanlarının 2 bin 500 civarında çocukları olduğunu ancak imkânlar nedeniyle kreş açamadıklarını belirtti. Pınarbaşı işçi istihdamını Karaman’ın yanı sıra çevre illerden de karşıladıklarını belirterek işçi taleplerini değerlendirdiklerini söyledi. Pınarbaşı olası bir kaza ve durumda ise iki doktor ve iki hemşirenin işletmede hazırda bulundurulduğunu sözlerine ekledi.
Türk Kadınlar Birliği Başkanı Aynan Çolakoğlu’da, kanserde erken teşhisin önemine vurgu yaparak fabrikada bünyesinde çalışan 30 yaş üstü bin 201 kadın çalışanın sağlık taramasının fabrika içerisinde kurulacak stantla yapılacağını belirtti.
Çolakoğlu, etki altında kalan bağımsız düşünmeyi sağlayan davranışlar geliştirmek amacıyla kurslar düzenleneceğini, okuma yazma bilmeyen işçiler için Halk Eğitim destekli kursların verileceğini ve Bifa’nın da destek sağlayacağını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284