Türk Kizilayi’ndan Konya Seker’e Altin Madalya

Türk Kizilayi’nin, Haliç Kongre Merkezi’nde bagisçilari için düzenledigi ‘Büyük Kalpler Bulusuyor’ temali ödül töreni ve iftar programinda Konya Seker altin madalya ile ödüllendirildi.

Türk Kizilayi’ndan Konya Seker’e Altin Madalya

Türk Kizilayi Haliç Kongre Merkezi’nde bagisçilari için ‘Büyük Kalpler Bulusuyor’ temali ödül töreni ve iftar programi düzenledi. Törene Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yani sira etkinligin ev sahibi Kizilay Genel Baskani Ahmet Lütfi Akar, Basbakan Yardimcisi Numan Kurtulmus, AB Bakani ve Basmüzakereci Volkan Bozkir basta olmak üzere çok sayida siyaset, is dünyasi ve özel sektör temsilcileri de katildi.
Iftar programinin ardindan ödül törenine geçildi. Ödüle layik görülen 126 Kizilay bagisçisina altin madalya takdim edildi. Gecede Konya Seker’de Türk Kizilayi’na yaptigi bagislar ve desteklerden dolayi ödüle layik görülenler arasindaydi. Konya Seker adina ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden alan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Baskani ve Karaman Milletvekili Recep Konuk, alinan bu ödülün asil sahibinin Türk çiftçisi oldugunu belirterek Konya Seker ailesi olarak Türk Kizilayi’na bundan sonrada destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Recep Konuk ödül töreni sonrasi yaptigi açiklamada, “Konya Seker Ailesi olarak gücümüzün yettigi kadarina, elimizin erdigince çare bekleyen her kesimin yardimina kosmaya çalisiyor, kardeslerimizden yardim bekleyen hiç kimsenin elini bos çevirmemeye gayret ediyoruz. Bizim tek basimiza ihtiyaç sahibi kardeslerimize ulasmamiz mümkün degil, bizim ve milletimizin sefkatli elini dünyanin her tarafindaki ihtiyaç sahiplerine ihtiyaç halinde ulastiran Kizilay’imiza minnettariz, hepimizin tüm Kizilay Ailesine sükran borcu vardir. Kizilay bugüne kadar ayrim gözetmeksizin tüm insanligin yaninda yer almis, nerede bir mazlum ve ihtiyaç sahibi varsa yardim elini uzatmistir. Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Orta Dogu’dan Afrika’ya, Güney Asya’dan Kafkaslar’a kadar dünyanin neresinde bir aci yasaniyorsa, bir afet varsa onu dindirmek için çaba gösteren Türk Kizilayi’nin yaninda yer almak da bizleri gururlandirmaktadir. 1868’den beri her türlü afet ve felakette farkli uluslararasi kuruluslarla is birligi yaparak ülkemizi basariyla temsil eden Türk Kizilayi’na bundan sonrada destek olmak boynumuzun borcudur. Bize bu ödülü layik gören Türk Kizilayi’na sükranlarimizi sunuyoruz. Aslinda biz bu ödülü üreticilerimiz ve Türk çiftçisi adina aliyoruz. Ülke tariminin büyümesi ve tarimsal sanayinin gelistirilmesi adina birbirinden önemli yatirimlar gerçeklestiren Konya Seker olarak üreticilerimiz ve çalisanlarimizin gerek kan bagislariyla gerekse organ bagislari ile de Türkiye’ye örnek olacak sosyal sorumluluk projelerimize gösterdigi katki herkes tarafindan bilinmektedir. Konya Seker ‘hayatin içinde ve her alaninda varlik göstermeye, her kim olursa olsun yardim bekleyen herkese elini uzatmaya ve derde derman olmaya çaba harcayan bir kurum’ misyonunu kararlilikla sürdürmeye devam edecektir” ifadelerini kullandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284