“Türk Medyasi Dünya Bulusmalari” Yapildi

“Türk Medyasi Dünya Bulusmalari” Türk Dünyasi Kültür Baskenti Ajansi ve Internet Medya ve Bilisim Federasyonu ortakliginda, Eskisehir Valiligi’nin ev sahipliginde Eskisehir’de yapildi.

 “Türk Medyasi Dünya Bulusmalari” Yapildi

27 farkli ülkeden 270 yabanci medya mensubunun yani sira ülkemiz medyasinin da davet edildigi “Türk Medyasi Dünya Bulusmalari” toplantisina ilimizden KGRT Yönetim Kurulu Baskani Senem Yavuzaslan Memis ile KGRT Muhabirlerinden Mustafa Cosgun temsil ettiler.

19 -22 Aralik 2013 tarihleri arasinda Eskisehir’de gerçeklestirilen programlarda birer konusma yapan Eskisehir Valisi Güngör Azim Tuna “Böylesine güzel bir organizasyona ev sahipligi yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. “Türk Medyasi Dünya Bulusmalari” kapsaminda yapilacak olan çalistaylarimiz meselelerinizi konusmaniz, çözüm aramaniz ve ortak bir platform kurulmasi için fikir birligine varmaniz adina önemlidir. Medya birlesirse, halklar da birlesir. Sizler, ortak bir platform altinda birlesebilirseniz, birbirinizle bilgi alisverisi yapip, ortak bir tavir gelistirebilirseniz eminim ki bu bizim halklarimizin birlesmesinde çok önemli bir rol oynar. Insanlarimiz daha iyi ve daha hizli bir sekilde kaynasir ama sizlerin arasinda ayrilik olursa, insanlarin bir araya gelmesi de mümkün olmaz, çok daha zorlasir. Bunun farkindasinizdir diye düsünüyorum. Kardes medya iliskisinin olusturulmasi ve devamliliginin saglanmasi için bu tür organizasyonlarin her yil daha da genisletilerek yapilmasi gerektigini düsünüyorum” dedi.
Internet Medya ve Bilisim Federasyonu Genel Baskani Nizamettin Bilici ise konusmasinda soguk hava sartlarina ragmen yurt içi ve yurt disindan katilimlariyla “Türk Medyasi Dünya Bulusmalari”na destek veren medya kuruluslarinin ortak bir platform çatisi altinda daha güzel islere imza atabileceklerini söyledi. Baskan Bilici “Türkvizyon Sarki Yarismasi” ve "Türk Dünyasi Medya Bulusmalari"nda çakilan kivilcimlarin dünyanin birçok noktasinda dostluk ve baris adina yanmayi bekleyen yürekleri atesleyecegini, sürekli büyüyen birliklerin olusmasina vesile olacagini ifade etti.
Programin ikinci gününde olusturulan bes farkli çalisma grubunun raporlari sonrasinda ortaya çikan sonuç bildirgesinde “Ilki Eskisehir'de düzenlenen “Türk Dünyasi Medya Bulusmalari” etkinligi her yil talip olan ülkede yapilacak. Türk dünyasinda ortak kültürün canlandirilmasi ve tanitilmasi amaciyla arastirma yapilacak, ortak programlar, paylasimlar, etkinlikler, yayin gibi faaliyetler yürütülecek. Uluslar arasi Türk Medyasi Platformu (UTMP), insan haklarini, evrensel hukuk kurallarini, ifade özgürlügünün korunmasini ilke olarak benimseyerek kisi haklari, kisisel verilerin korunmasi, çocuklarin zararli etkinlerden uzak tutulmasi gibi ortak medya etik kurallarinin benimsenmesi ve yayginlastirilmasi için çalismalar yürütecektir.”ifadeleri yer aldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284