Türk Yildizlari Türk Dil Bayramina Renk Katacak

Karaman`da bu yil 738`incisi kutlanacak olan Türk Dil Bayrami etkinlikleri kapsaminda Türk Yildizlari gösteri uçusu yapacak.

Türk Yildizlari Türk Dil Bayramina Renk Katacak

Türk Yildizlarinin gösterisiyle ilgili olarak bugün Karaman Valiliginde Koordinasyon toplantisi düzenlendi. Toplantiya Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Akis, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne ile daire müdürleri ve Türk Yildizlari ekibinden gelen Hava Yarbay Bülent Savas, Kol Komutani Binbasi Senol Çetin, Üstegmen Salim Sensoy, Astsubay Kidemli Basçavus Celal Erdemir katildi.
Toplantida basina kisa bir bilgi veren Hava Yarbay Bülent Savas ''Bundan önceki gösterilerimiz malumunuz üzere Çanakkale Savaslarinin 100. yilini anma törenleri kapsaminda yapildi. 2015 yilinin 4. gösterisini Hava Kuvvetlerimiz ve Genel Kurmay Baskanligimizin öncülügünde Dil Bayrami kapsaminda Karaman Ilimizde gerçeklestirecegiz. Türk yildizlari olarak 23. yilimizdayiz. 23 ayri ülkede 120 civarinda gösteri icra ettik. Türkiye'de ise yaklasik 300'e yakin yerde gösteri yaptik. Karaman'da ayri bir heyecan olacak. Burada bulunus amacimizda gösteri icra asamasinda bir takim alt yapi ihtiyaçlari var. Bunlarin koordinesi tarih zaman hepsini netlestirmek adina burada toplanmis bulunuyoruz'' dedi.
Karaman Valisi Murat Koca’da, Türk Yildizlarinin gösterisinin Dil Bayrami renk katacagini dile getirerek, ''Türk Yildizlari için Genel Kurmay Baskanligimiza çok talep olmus. Ancak Karaman olarak gösteri uçusu yapilmasina Genel Kurmay baskanligimiz olur vermistir. Ben basta Genel Kurmay Baskanligimiza, Hava Kuvvetleri Komutanligimiza tesekkür ediyorum. Türk Dil Bayramina ülkemizin gururu Türk Yildizlarimiz renk katacaktir. Karaman'imiza hayirli olmasini diliyorum'' diye konustu.
Koordinasyon toplantisi slayt gösterimi ile son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284