Türkçe Isyeri Ismi Kullanan Esnafa Vergi Indirimi Yapilacak

Balikesir`in Gönen ilçesinde, Türk dilindeki yozlasmayi önlemek amaciyla Gönen Belediyesi ile Kent Konseyi`nin ortaklasa `Türkçemize Sahip Çikalim` projesi baslatildi.

Türkçe Isyeri Ismi Kullanan Esnafa Vergi Indirimi Yapilacak

Balikesir'in Gönen ilçesinde, Türk dilindeki yozlasmayi önlemek amaciyla Gönen Belediyesi ile Kent Konseyi'nin ortaklasa "Türkçemize Sahip Çikalim" projesi baslatildi. Gönen Belediye Baskani Hüseyin Yakar, proje kapsaminda isyerlerinde Türkçe isim kullanan esnafa vergi ilanlarinda indirim yapilacagini söyledi. Bu amaçla 4 bin adet kitapçik bastirildigini bildirdi.
Türk dilinin korunmasi gerektigine dikkat çeken Baskan Yakar, "Yabanci kökenli kelimelerin kullanilmasi, Türkçemizin güzelligini bozmakta. Dilimize sahip çikmak, korumak amaciyla belediyemizle Kent Konseyi bu projeyi yasama geçirdi. Bastirilan kitapçiklarda, Türk dilinin özelliklerini ve neden korunmasi gerektigini anlatan maddeler var. Kitapçiklar, tüm okullarimiza ve esnafimiza Gönen Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafindan dagitilacak." dedi. Belediye olarak, esnafi isyerlerinde Türkçe isimler kullanmaya yöneltmek amaciyla çalisma baslattiklarini da kaydeden Yakar, "Isyerlerine Türkçe isim kullanan esnafimiza, vergi ilanlarinda indirim yapacagiz. Bu yöndeki karar, aralik ayi meclis oturumunun gündemine gelecek." diye konustu.
Kent Konseyi Baskani Mehmet Gündöndü ise, "Tarihte bir milleti yok etmek isteyenler, önce o milletin dilini yok etmistir. Her milletin, diline sahip çikmasi gerekir." dedi. Türkçeyi kullanmanin önemiyle ilgili brosür hazirlandigini ve dagitilmaya basladigini belirterek, halki bilinçlendirmek amacinda olduklarina dikkat çekti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284