Türkçenin Birincisinden Vali Meral’e Ziyaret

Vali Fahri Meral, “Dilimiz Kimliğimizdir” konulu Türkçeyi Doğru ve Güzel kullanma yarışmasında Türkiye birincisi olan Ayça Bilge Yemiş’i makamında kabul etti.

Türkçenin Birincisinden Vali Meral’e Ziyaret

Valilik Makamı’nda gerçekleşen ziyarette; İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Alime Kaya hazır bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Dil Kurumu iş birliği ile ülke genelinde düzenlenen ´Dilimiz Kimliğimizdir´ konulu Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Yarışmasında deneme alanında yazmış olduğu “Kelimelerin Hakkı” isimli eseriyle Türkiye birincisi olan 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ayça Bilge Yemiş’i elde ettiği bu başarısından dolayı tebrik eden Vali Meral,  Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışmada birinci olan eserin ve sahibinin ilimizden çıkmasının sevindirici ve güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Vali Meral, yarışmada elde ettiği birincilikten dolayı Ayça Bilge Yemiş’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Vali Meral, ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Okul Müdürü Alime Kaya’dan ülke genelinde düzenlenen yarışmaya ilişkin bilgiler alırken ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284