Türkiye Bölgesel Kalkinmanin Yönetimi Mekanizmalarinin Gelistirilmesine Destek Projesi Ekibi Karaman’da

Kalkinma Bakanligi ile Birlesmis Milletler Kalkinma Programi`nin (UNDP) ortak düzenledigi `Türkiye’de Bölgesel Kalkinmanin Yönetimi Mekanizmalarinin Gelistirilmesine Destek Projesi`ni yürüten UNDP Demokratik Yönetisim Program Müdürü Dr. Leyla Sen, Program Sorumlusu Seher Alacaci, Proje Sorumlusu Gözde Ata, UNDP Uluslararasi Bölgesel Kalkinma Uzmani Bernard O`Sullivan, UNDP Bratislava Bölge Ofisi Kapasite Gelistirme Bölüm Baskani Albert Soer’den olusan heyet Karaman’daydi.

Türkiye Bölgesel Kalkinmanin Yönetimi Mekanizmalarinin Gelistirilmesine Destek Projesi Ekibi Karaman’da
Proje kapsaminda pilot kalkinma ajanslarina yönelik bölgesel kalkinmanin yönetimi konusunda mevcut durumun ele alindigi ve Mevlana Kalkinma Ajansina yönelik olarak Valilik Toplanti Salonunda bir toplanti gerçeklestirildi.
Toplantiya Vali Süleyman Kahraman, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldiz ile kamu kurumlari, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluslari, meslek odalari temsilcileri katildi.
Toplantida konusan Belediye Baskani Kamil Ugurlu, tüm çabalarinin Karaman ve bölgesinin kalkinip gelismesi için oldugunu ve Karaman’in bir cazibe merkezi haline getirilmesi için gayret sarf ettiklerini söyledi.
Vali Süleyman Kahraman’da huzur ve mutlulugun tüm çaglarda oldugu gibi günümüz dünyasinda da insanlarin en temel hakki oldugunu belirterek, “Dünyanin degisen sartlari bu noktada insanlarda yeni ihtiyaçlarin da ortaya çikmasina sebep olmustur. Bizler yönetici olarak her seyden önce bu noktada insanlarin ihtiyacini karsilamakla mükellefiz. Dünya degisiyor; ama bu degisim dünyanin tüm cografyalarinda ayni ölçülerde yasanmiyor. Dünya halklarinin bir kismi zenginlesirken, bir diger kismi her geçen gün daha çok fakirlesiyor. Bu durum ülkeler için de söz konusu. Bir bölge asiri sanayilesirken, bir bölge bütün yatirimlardan mahrum kaliyor. Bölgesel kalkinma aslinda bölgeler arasindaki bu uçurumu kapatmayi hedefliyor. Bizler bu noktada Karaman’i daha iyi noktalara tasiyabilmek için gayret ediyoruz. Karaman’in, bölgenin kendi kaynaklarini kullanabilecegi yatirimlara öncülük etmeye çalisiyoruz. Bunun en güzel örnegi de Ayranci ilçemizdeki yesil enerji yatirimidir. Yine yapilan yatirimlarin modern teknolojinin imkânlarini tasimasina özen gösterdigimiz gibi, bölgemize yatirim yapacak olanlara da devlet olarak imkânlar ölçüsünde kolayliklar sagliyoruz. Devlet olarak yatirimcinin elini güçlendirecek alt yapi hizmetlerini de hizla tamamlamaya çalisiyoruz. Konya-Karaman arasindaki duble yolun bu yil sicak asfaltla kaplanmasi, hizli tren projesinin Karaman’i da kapsamasi gibi hususlar bunun en güzel ifadesidir. Biz elimizden geldigi kadar gayret etmek, çalismak zorundayiz. Çünkü biz biliyoruz ki dünyada yasanan degisimlerden bizim insanimiz faydalanamiyorsa ve bizim insanimiz yasanabilir mutluluklardan mahrum yasiyorsa bunun vebali büyüktür” dedi.
Bölgenin yeni yatirimlar ve yeni hizmetlerle daha yasanabilir, daha huzurlu bir bölge haline gelmesi için gayret ettiklerini ifade ederek, “Bu inançla asla yerimizde saymiyor, asla mazeret üretmiyoruz. Biliyoruz ki akan su yosun tutmaz. Biliyoruz ki akan su kendi çukurunu kendi kazar. Bölgemizin kapasitesini, potansiyelini dogru olarak ortaya koymak, hem ilimizin ve ülkemizin bugününü hem de istikbalini mamur hale getirecektir. Sözlerime son verirken degisimin sadece emekle gerçeklesmeyecegini, degisim için emegin öncesinde bilgi gerektirdigini özellikle vurguluyor, bu toplantimizin yeni diyaloglara, yeni yatirimlara vesile olmasini diliyorum” diye konustu.
Daha sonra program Sorumlusu Seher Alacaci, Proje Sorumlusu Gözde Ata, UNDP Uluslararasi Bölgesel Kalkinma Uzmani Bernard O'Sullivan, UNDP Bratislava Bölge Ofisi Kapasite Gelistirme Bölüm Baskani Albert Soer'den olusan heyet, Karaman'daki kamu kurumlari, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluslari, meslek odalarinin temsilcilerine çesitli sorular yönelterek bölgesel kalkinmanin yönetisimi ve katilimcilik mekanizmalarina iliskin mevcut durum ve ihtiyaçlara yönelik degerlendirme raporu hazirlayacaklarini belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284