Türkiye Gezginler Derneği Üyelerinden Taşkale Gezisi

Kültür turları konusunda oldukça iyi tanınan DATA TUR 9-10-11 Kasım tarihlerinde kısa bir Konya turunun ardından 20 kişilik bir grupla ilimize geldi.

Türkiye Gezginler Derneği Üyelerinden Taşkale Gezisi

Eylül ayında Türkiye Gezginler Derneğinin yaptığı gezinin rotasında ilimiz ve çevresindeki tüm ören yerlerini gezdiler.

Ama en güzeli turun adı “Atatürk’ün Anayurdu Karaman” idi. Gezginler bu kapsamda 10 Kasım’da saat 09’05’te Taşkale’de Atatürk resminin önünde saygı duruşlarını yaptılar. Tur yöneticisi ve DATA TUR ortağı Işık Selik hemşerimiz Türkiye Gezginler Derneği üyesi Nuran Uyar ile yaptığı telefon görüşmesinde yeni bir güzergâh bulmuş olmaktan çok mutlu olduklarını, gezdikleri tüm ören yerlerini çok sevdiklerini söyledi.

Bunun yanı sıra Işık Selik’in üzülerek bahsettiği bir konu ise Taşkale’nin bakımsızlığı ve ilgisizliği oldu. Işık Selik dileği en kısa zamanda bir proje kapsamında Taşkale’ye el atılması gerektiğini söyledi.

DATA TUR bu turu şimdilik her yıl 10 Kasım’da yapmayı planlıyor. Ayrıca bu özel turun dışında DATA TUR ilkbahar döneminde Ermenek gezisini de ilave ederek ( Çatalhöyük-Karaman-Taşkale-Ermenek gibi) rutin programımıza almayı hedefliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284