Türkiye Karanlikta Kaldi

Türkiye genelinde dün sabah iletim sistemindeki ariza nedeniyle elektrikler kesilince yasam alt üst oldu. Kent içi ulasimda metro, tramvay ve tren seferleri yapilamadi, fabrikalarda çarklar durdu, hastanelerde saglik hizmeti, okullarda egitim aksadi.

 Türkiye Karanlikta Kaldi

Yaklasik 1.5 saat sonra, arizanin giderildigi yerlere elektrik verilmeye baslandi. Türkiye Elektrik Iletim A.S.'nin 'sistem arizasi' olarak açikladigi kesintiler saat 10.36.'dan itibaren önce bati illerinde basladi domino tasi gibi bir saat içinde tüm illere yayildi. Önce tüketimin fazla oldugu, ardindan küçük yerlesim merkezlerinde elektrikler kesildi. Saat 11.30'a kadar tüm illerde elektrikler kesildi.

10 ilde elektrik kesintisi yasandigi ifade edilirken Enerji Bakanligi kaynaklari kesintiyle ilgili su açiklamayi yapti: "Gece elektrik talebi düsüktü. Çok düsük talep vardi gündüz oldugunda talep artti ve Türkiye genelinde ariza olustu. Iletisim alt yapisindaki dagitimda ariza sorun oldugu belirtiliyor. Yurt genelinde çalisma yapiliyor. Ilk kez bu kadar genis çapli sorunla karsi karsiya kaliniyor. Durum tespiti yapilacak. Çalismaya önce su santrallerinden baslanacak"
MEDAS’tan yapilan açiklamada ise “Enketrkonnekte sistemden olusan ariza nedeniyle Konya, merkezin önemli bir kismi dahil olmak üzere diger illerimizde meydana gelen kesintilerin MEDAS ile ilgisi yoktur” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284