Türkiye’deki Belediye Otobüslerine Tek Kart

Yurt genelindeki bütün belediye otobüslerinde tek kart geçerli olacak. Çipli karttan belediyenin ücret tarifesine göre kesinti yapilacak.

Türkiye’deki Belediye Otobüslerine Tek Kart
Zaman gazetesinin haberine göre; Vergi Konseyi tarafindan yürütülen çalisma ile Türkiye genelinde belediyelerin kontrolünde olan tasima hizmetleri tek kart üzerinden gerçeklestirilecek.
Böylece Istanbul'da oturan bir kisi Ankara'da, Diyarbakir'da veya Sanliurfa'da belediye otobüsüne bindiginde ödemeyi elindeki çipli kart ile yapabilecek. Ödenen rakam, belediyelerin otobüs ücret tarifesine göre sekillenecek.
Örnegin; Ankara'da karttan 1.85 lira düserken, ayni rakam Diyarbakir'da 1.2 lira olacak. Sistem sayesinde belediyelerin ulasim gelirleri elektronik ortamda takip edilecek.
Vergi Konseyi, özel sektör ile görüsmelerini sürdürürken, önümüzdeki günlerde konunun vergisel boyutunu görüsmek amaciyla Gelir Idaresi Baskanligi ile de bir araya gelinecek.
Maliye Bakanligi'nin 2011 Yili Faaliyet Raporu'nda da deginilen çalismanin yil sonuna kadar tamamlanmasi öngörülüyor
Edinilen bilgilere göre, söz konusu kartlarda kisinin ögrenci, özürlü, basin karti sahibi veya emekli olduguna yönelik bilgiler de yüklenecek. Sistem bu bilgiler dogrultusunda ücret tarifesinden düsecek.
 
Kaynak: //haber.mynet.com/turkiyedeki-belediye-otobuslerine-tek-kart-634363-guncel/

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284