Türkiye’nin Ilk Ve Tek Iletisim Konfederasyonu TIKON Kuruldu

RATIG-FED -Radyo, Televizyon, Internet ve Gazeteciler Federasyonu, IMEF -Internet Bilesim ve Medya Federasyonu, TIMEF -Tüm Iletisim ve Medya Federasyonu bir araya gelerek kisa adi TIKON olan TÜRKIYE ILETISIM KONFEDERASYONU’NU kurdular.

Türkiye’nin Ilk Ve Tek Iletisim Konfederasyonu TIKON Kuruldu

Bünyesinde 50 dernek bulunan konfederasyon, genel kurul çalismalari devam eden 150 dernek ve onlarin olusturdugu 7 yeni federasyonun katilimiyla, 200 dernek, 10 federasyonu bir araya getiren Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olacak.
Konfederasyonun bünyesindeki mevcut 50 dernekte toplam 1000 medya kurulusu ve 2500 çalisan üye bulunuyor. Konfederasyonun 2013 hedefi 2 bin 500 medya kurulusu, 2 bin 500 iletisim ögrencisi ve 10 bin 000 çalisani bünyesine katmak.
TIKON Genel Baskani Seyda Açikkol konfederasyonun kurulusunun ardindan yaptigi açiklamada, TIKON’un, medyanin sorunlarinin yani sira, ülkenin sosyal meselelerini misyon edinecegini ve yurt sathindaki etkinliklerle halkin sahiplendigi bir sivil toplum örgütü olacaklarini söyledi.
“ANADOLU HAREKETI” basligi altinda 2013 itibari ile sahaya inecek dev projelerin hazir oldugunu belirten Açikkol, “Önümüzdeki yil, sesi en çok duyulan sivil toplum örgütlerinden birisi olacagiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284