Tutuklu Ve Hükümlülere Bayramda Açik Görüs

Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler, Kurban Bayrami süresince açik görüs yapabilecek.

Tutuklu Ve Hükümlülere Bayramda Açik Görüs
Adalet Bakani Sadullah Ergin imzasiyla Cumhuriyet Bassavciliklarina gönderilen genelgeye göre, Hükümlü ve Tutuklularin Ziyaret Edilmeleri Hakkinda Yönetmelik geregince, kapali ceza infaz kurumlarinda Kurban Bayrami ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami münasebetiyle belirlenen esaslar çerçevesinde ve belirtilen günlerde açik görüs yaptirilacak.
Genelgeye göre, her hükümlü bir kez yararlandirilmak üzere, Adana E Tipi, Ankara 1 ve 2 No’lu L Tipi, Alanya L Tipi, Antalya L Tipi, Balikesir L Tipi, Bursa E Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Eskisehir H Tipi, Gaziantep E Tipi, Izmir-Buca Kapali, Maltepe 1, 2 ve 3 No'lu L Tipi, Mersin E Tipi ile Silivri 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 No'lu L Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumlarinda kalan hükümlü ve tutuklular, 29-30-31 Ekim ile 1-2-3-4 Kasim 2012 tarihleri arasinda olmak üzere 7 gün açik görüsten yararlanacak.
Diger bütün agir ceza merkezi ve müdürlük teskilati bulunan bagli kapali ceza infaz kurumlarinda kalan hükümlü ve tutuklulara 29-30-31 Ekim ile 1-2 Kasim 2012 tarihlerinde olmak üzere 5 gün, müdürlük teskilati bulunmayan bagli kapali ceza infaz kurumlarinda kalan hükümlü ve tutuklulara ise 29-30-31 Ekim 2012 tarihleri arasinda ve Cumhuriyet bassavciliklarinin görüsü alinarak kurum tarafindan belirlenecek bir günde yapilmak suretiyle, 3 gün süreyle açik görüs yaptirilacak.
Sayilari ve konumlari degerlendirilmek suretiyle adli suçlardan hükümlü ve tutuklularla örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayri gruplar olusturulup, her grubun görüs günleri ve saatleri Cumhuriyet bassavciliklariyla kurum idarelerince tespit edilecek. Bu gruplarin, ayni zamanda ve ayni görüs mahallinde birlikte bulundurulmamasi saglanacak.Infaz edilmekte olan ziyaretçi kabulünden yoksun birakma veya hücreye koyma disiplin cezasi durumunda hükümlü ve tutuklular, açik görüsten yararlandirilmayacak.
Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, es, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardesleriyle görüstürülecek. Hükümlü ve tutuklularla görüsmek isteyen kisilerin, akrabalik durumlarini nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispatlamalari gerekecek. Ancak anne, baba, es, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardesi olmayan hükümlü ve tutuklularin, üçüncü dereceye kadar akrabalarindan en çok üç kisiyle önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydiyla görüsme yapmalari saglanacak. Bu fikra hükmü, agirlastirilmis müebbet hapis cezasina hükümlüler hakkinda uygulanmayacak.
Hükümlü ve tutuklu sayisinin, verilen açik görüs günü sayisina bölünmesi suretiyle görüs gününe kadar gruplar olusturulacak. Her grubun görüs günü ve saatleri, ailelerine bildirilmek üzere hükümlü ve tutuklulara teblig edilecek, hazirlanan program, ayrica koguslara ve ziyaretçilerin görebilecegi uygun yerlere asilmak suretiyle her ziyaretçinin, ziyaret gününde ceza infaz kurumuna gelmesi saglanarak izdiham önlenecek.
Her grubun açik görüsü bittikten sonra görüs yerinde bulunan hükümlü ve tutuklular, görevliler nezaretinde dikkatli bir sekilde arandiktan sonra kogus ve odalarina götürülerek burada sayilacak, kimlikleri fotografli belgelerle kontrol edildikten ve grup mevcudunun tam oldugunun anlasilmasindan sonra ziyaretçilerin kurum disina çikmasina izin verilecek.Izdihami, firar ve karisikliklari önlemek, disiplin ve düzeni saglamak için Cumhuriyet bassavciligi ve kurum yönetimi, zabitayla is birligi yaparak gerekli her türlü önlemi alacak, görüs mahallinde yeteri kadar dis güvenlik görevlisi gözlemci olarak bulundurulacak.
Açik görüsler, ceza infaz kurumunun oda ve eklentileri disinda, bu is için ayrilmis özel bölümünde, bulunmadigi takdirde, ceza infaz kurumu müdürünün uygun görecegi yerde yaptirilacak.
Açik görüsler, görüs süresi yarim saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydiyla, 09.00-17.00 saatleri arasinda yaptirilacak. Ziyaret süresi, görüsmenin fiilen basladigi andan itibaren isleyecek. Bu ziyaretin, ayni haftada yapilmasi gereken ve önceden belirlenen kapali görüs veya aylik açik görüs günüyle çakismasi halinde, hükümlü ve tutuklularin yazili talebine göre kapali görüs, aylik açik görüs veya Hükümlü ve Tutuklularin Ziyaret Edilmeleri Hakkinda Yönetmelik'in 15 inci maddesi uyarinca Kurban Bayrami ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami münasebetiyle verilen açik görüs yaptirilacak.
Belirtilen gün ve saatler disinda görüs yaptirilmayacak, bir defa görüs yapan hükümlü ve tutuklularla ziyaretçilere, herhangi bir nedenle ikinci defa izin verilmeyecek.
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284