TYDTA Baskani Ermut: “Karaman’a Istihdam Saglayacak Yatirimlari Çekmek Için Çalisacagiz”

Basbakanlik Yatirim Destek ve Tanitim Ajansi Baskani Arda Ermut Karaman`da bir dizi temaslarda bulundu.

 TYDTA Baskani Ermut: “Karaman’a Istihdam Saglayacak Yatirimlari Çekmek Için Çalisacagiz”

Ajans Baskani Arda Ermut ve beraberindeki heyet Vali Murat Koca'yi ziyaret etti. Valilik makaminda gerçeklesen ziyarete Basbakanlik Yatirim Destek ve Tanitim Ajansi Baskani Arda Ermut, Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ve Mevlana Kalkinma Ajansi Yatirim Danisma Uzmanlari katildi.

Ajans Baskani Arda Ermut ve beraberindeki heyet Valilik ziyaretinden sonra özel bir otelde tanitim toplantisi gerçeklestirdi. Tanitim toplantisina Vali Murat Koca, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ve Mevlana Kalkinma Ajansi yatirim danisma uzmanlari katildi.
Burada konusan Ermut, “Basbakanlik Yatirim Ajansi olarak, konularinda uzman dinamik kadromuz ile ülkemize teknoloji transferi saglayacak, istihdam yaratacak, ithalati azaltarak ve ihracati artirarak cari açigin azaltilmasina katki saglayacak yatirimlari kazandirmak için çalismaktayiz. Ajansimiz özellikle Karaman ve Konya özelinde bu bölgenin kalkinmasi için yogun bir mesai içinde olan Mevlana Kalkinma Ajansimiz ile siki bir isbirligi ve koordinasyon içerisinde çalismaktadir. Bu baglamda, Karaman'da dogmus büyümüs ve ailesi de halen burada yasamakta olan bir hemserileri olarak, Karaman insaninin ve Karaman’in her alanda gelisimini çok yakindan ve heyecan ile takip etmekteyim. Halihazirda ciddi bir girisimci kültürüne ve sanayi tecrübesine sahip olan Karaman özellikle son dönemde planlanan ulasim ve altyapi yatirimlari ile bölgedeki elverisli konumunu kullanarak bölgesinin özellikle, gida isleme, enerji ve turizm sektörlerinde bir cazibe merkezi olmaya adaydir. Bir ilin sahip oldugu potansiyelini kullanabilmesi için o ilin ilk olarak ulasilabilir olmasi gerekmektedir. Bu baglamda Karaman’da devam eden ulasim ve altyapi yatirimlari, Karaman’i önümüzdeki dönemde daha iyi bir noktaya getirecektir. Karaman son dönemde ekonomik anlamda bu dönüsümü yasamaya basladi ve bunu ihracat rakamlarinda da görmekteyiz. Son 9 yilda Türkiye’nin ihracati yaklasik iki kat artarken Karaman’in ihracati yaklasik dört kat artmistir. Önümüzdeki dönemde Valiligimiz, Belediyemiz, Sanayi Odamiz ve tabii ki Mevlana Kalkinma Ajansimiz gibi tüm yerel paydaslarimiz ile beraber Karaman’a katma degeri yüksek, istihdam saglayacak yatirimlari çekmek için çalismalarimiza devam edecegiz. Basbakanimiz Ahmet Davutoglu'nun hem bu bölge özelinde hem de ülkemiz genelinde Ajansimiz için belirledigi yüksek hedeflere ulasmak için canimizi disimize takarak özveriyle çalismaya devam edecegiz” dedi.
Program,Karaman’da geçeklestirilen yatirimlarla ilgili sunum yapilmasinin ardindan sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284