Uçurumdaki Cesetler Çikarildi

Antalya’nin Alanya ilçesinde yasayan ve 24 gündür haber alinamayan Rus uyruklu kadin, kocasi ve arkadasinin cesetleri, Karaman’in Sariveliler ilçesinde araçlariyla yuvarlandiklari uçurumdan 5.5 saat süren çalismalar sonunda çikarildi.

Uçurumdaki Cesetler Çikarildi

Alanya’dan 24 gün önce yaylaya piknige giden Rus uyruklu Nadejda Gürdal (26), kocasi Alper Gürdal (31) ve arkadasi Ilyas Durmuskaya’dan bir daha haber alinamadi. Kizlari ve damatlarina ulasamayan Nadejda Gürdal’in annesi Elena Mariyeva ve ablasi Anastasia Danilova, Alanya’da polise giderek kayip basvurusunda bulundu. Yapilan arastirmada, en son 26 Ekim tarihinde görüldükleri ve yaylaya piknik yapmaya gideceklerini söyledikleri belirlenen kayip sahislar için arama çalismalari baslatildi. Gürdal çifti ile Ilyas Durmuskaya’yi arama çalismalarini sürdüren jandarma ekipleri, dün Karaman’in Sariveliler ilçesi Göktepe beldesi Çukurbag Mahallesi Girenes mevkisinde yaklasik 400 metrelik uçurumda cam parçalarinin parlamasindan bir araç oldugunu fark etti. Uçurumda yapilan incelemede Ilyas Durmuskaya’nin üzerine kayitli oldugu belirtilen 07 E 7175 plakali otomobil ile 3 kisiye ait cesetlere ulasildi.
IKI CESET 5,5 SAATTE ÇIKARILDI
Cesetlerin uçurumdan çikarilmasi için Karaman Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’nden yardim istendi. Gelen kurtarma ekipleri, dün basladiklari çalismalarda aksam saatlerinde bir cesedi uçurumdan çikardi. Gece nedeniyle ara verilen kurtarma çalismalarina bugün sabah erken saatlerde tekrar baslandi. Kurtarma ekipleri, 350 metre ip sarkittiklari uçuruma bir saatte inebildi. Sedyeye bagladiklari cesetleri iple yukari çeken kurtarma ekiplerine köylüler ve jandarma da yardim etti. Insan gücünün yetmedigi zamanlarda sedyenin bagli oldugu ip, olay yerinde bulunan araçlarin yardimiyla yavas yavas yukariya çekildi. Yaklasik 5.5 saat süren çalismanin ardindan iki ceset uçurumdan çikarildi. Agir koku nedeniyle cesetler, bir süre Sariveliler Belediyesi'ne ait cenaze aracinda bekletildi. Kazada hayatini kaybeden Rus uyruklu Nadejda Gürdal'in ablasi Anastasia Danilova ve Alper Gürdal'in yakinlari da olay yerine gelerek, savci tarafindan teshis yaptirildi. Teshisin ardindan cesetler, otopsi için Adana Adli Tip Kurumu'na gönderildi.
Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284