Ugurlu: “Karaman’in Gelecek 50 Yilini Planliyoruz”

Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karaman’in gelecek 50 yilini planladiklarini söyledi.

Ugurlu: “Karaman’in Gelecek 50 Yilini Planliyoruz”
Kale Ongun Sosyal Tesislerinde Belediyenin çalismalari hakkinda bir basin toplantisi düzenleyen Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karaman için büyük önem tasiyan projeler konusunda bilgiler verdi.
Karaman’in en önemli projelerinden birisi olan ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in da önemsedigi projeler içerisinde yer alan Aktekke Kent Meydani’nin tam tesekküllü bir meydan haline getirilmesi için çalismalarin basladigini belirten Baskan Ugurlu, “Bu meydan 22 hektarlik bir alani kapsiyor. Proje ihalesi 28 Kasim 2011 tarihinde yapildi. Ihaleyi alan firma is basi yaparak zemin etüt çalismalarina basladi” dedi.
Aktekke Kent Meydani’ni tamamlamak için TOKI ile ön protokol imzaladiklarini anlatan Ugurlu, “Basbakanimiza sundugumuz bu proje Basbakanimizin da onayini aldi. Bu meydanin içerisinde kalan özel mülkiyet durumundaki tasinmazlar devlet tarafindan istimlâk edilerek vatandasin hak ettigi bedel Sehircilik Bakanliginca ödendikten sonra belediyemize devredilecek” diye konustu.
Ugurlu, Aktekke Kent Meydani projesinin Türkiye’de uygulanan 12 bölge içerisinde yer aldigini sözlerine ekledi.
DOGUKISLA VADISI, DIKMEN VADISINDEN DAHA GÜZEL OLACAK
Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karaman için önem tasiyan bir diger projenin ise Dogukisla Vadisi projesi oldugunu belirterek, “500 bin metrekare alani kapsayan projenin meclis karari 10 Ekim 2011 tarihinde onaylandi. Bu projedeki ortagimiz olan TOKI ile ön protokol imzalandi. 6 Ocak 2012 tarihinde avan proje ihalesi yapildi. Gelecek hafta yüklenici firma ile sözlesme imzalanacak. Bu proje çevre halki ve orada mülkü bulunan vatandaslarimiz için büyük fayda saglayacak. Vatandaslarimizi yanlis yönlendiren çevreler var. Sanki burada vatandasimizin haklari gasp edilecek gibi veya hiçbir haklari yokmus gibi yanlis bir algi olusturuluyor. Burada mülkü, arazisi olan herkes bu projeden dogrudan veya dolayli olarak haklarini alacaktir. Bu insanlarimizin basina bir anlamda devlet kusu konmustur” dedi.
Baskan Ugurlu, Dogukisla Vadisi projesinin Ankara’daki Dikmen Vadisi’nden çok daha avantajli oldugunu belirterek, “Bu projenin hayata geçirilmesine engel olmak isteyen kim oldugu belli olmayan bir takim kötü niyetli insanlar tarafindan yanlis bilgilendirilen vatandasa projenin dogru anlatilmasi ve yaniltilmamalari için siz degerli basinimizin destegini istirham ediyorum” diye konustu.
Karaman’in gelecek 50 yilini planladiklarini söyleyen Ugurlu, 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarinin ihalelerinin yapildigini, yüklenici firmanin is basi yaparak ilk ön görüsmelerle proje çalismalarinin basladigini sözlerini ekleyerek, “Biz bu projede Mimarlar Odasi ile birlikte hareket ediyoruz. Çünkü bir sehrin mimarisini onlar olusturuyor. Ayrica Tapucak ve çevresinde Koruma Amaçli imar plani yapildi. 15 hektarlik bir alanda uygulanacak olan proje Topucak, Abbas, Sekiçesme, Mansurdede ve Koçakdede mahallelerini kapsiyor. Bu plan suanda Koruma Kurulunda. Bu kuruldan geçmek o kadar kolay degil. Ama biz bunu da astik. Sokak sagliklastirma projesi için Kültür Bakanligindan tahsisat miktari belirlendi. Karaman’da bu projeyle birlikte dört tane sokak saglikli bir duruma getirilecek” diyerek sözlerini tamamladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284