Uluslararasi Ar-Ge Proje Pazari’ndalar

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ögretim elemanlarinin hazirladigi gida projesi II. Uluslararasi Gida Ar-Ge Proje Pazari’nda yer aldi.

Uluslararasi Ar-Ge Proje Pazari’ndalar

KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gida Isleme Bölümü Ögretim Görevlisi Süleyman Gökmen’in yürütücülügü ve Saglik Yüksekokulu Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Aydin ile Saglik Yüksekokulu Hemsirelik Bölümü 2. sinif ögrencisi Ekrem Dagli’nin arastirmaciliginda gerçeklestirilen “Propolis’in Belirli Oranlarda Beyaz Peynir Salamurasina Katilmasiyla Beyaz Peynirin Raf Ömrünün Arttirilmasi” baslikli proje II. Uluslararasi Gida Ar-Ge Proje Pazari’nda sunuldu.
Gida ve tarim sektörünün gelisimine katki saglamak, gida ve ilgili alanlarla baglantili olan ihracatçi firmalar, arastirma enstitüleri, üniversiteler ve diger firmalar arasinda bulusma platformu olusturmak amaciyla 3-4 Haziran 2013 tarihlerinde Izmir’de düzenlenen II. Uluslararasi Gida Ar-Ge Proje Pazari’na 400’e yakin proje basvurusu yapildi. KMÜ’lü arastirmacilarin projesi, sunulmaya layik görülen 177 proje arasina girdi.
Propolis’in gerek antimikrobiyal gerekse insan sagligi açisindan olumlu etkilerinden faydalanmak ve gida boyasi olarak kullanilabilirligini arastirmak amaciyla projelerini hazirladiklarini söyleyen Ögr. Gör. Süleyman Gökmen projenin bulgularini su sekilde açikladi: “Propolis uygulamasi yapilmis beyaz peynir örneklerinin hem duyusal hem kimyasal ve mikrobiyolojik açidan sahit örneklere oranla çok daha iyi oldugu anlasildi. Ayrica propolis uygulamasinin, beyaz peynir örnekleri oda kosullarinda depolansa dahi beyaz peynirin bozulmasini önledigi görülmüstür.”
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Aydin da projelerinin gelecekte sanayi kuruluslari ile isbirligi yapmayi saglayacak nitelikte oldugunu vurgulayarak, uluslararasi pazarda projelerini tanitmis olmaktan mutluluk duyduklarini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284