Ünlü Motosikletçi Kemal Merkit Kazada Öldü

“Çöl Kaplani” lakapli 52 yasindaki motosiklet yarisçisi Kemal Merkit, bu yil 3`üncüsü gerçeklestirilen Transanatolia Rallisi`nde geçirdigi kaza sonucu hayatini kaybetti. Kazada Hollandali bir motosikletçi de öldü.

Ünlü Motosikletçi Kemal Merkit Kazada Öldü
4-11 Eylül tarihleri arasinda yapilan ve Antalya’dan baslayan 3. Transanatolia Rallisi’nde, Karaman’dan geçen grup Konya’nin Karapinar ilçesi yakinlarinda Beyören ile Tasbudak köyü arasindaki Oymali mevkisinde kaza yapti. Kemal Merkit ile Italyan Mirco Miotto yolda gittikleri sirada arkadan gelen Hollandali 19 yasindaki rallici Wouter Vaarkamp motosikletiyle önündeki ikiliye çarpti. Çarpmayla motosikletlerinden firlayan Kemal Merkit ile Wouter Vaarkamp olay yerinde hayatini kaybederken, Mirco Miotto hafif yaralandi. Kaza yerine saglik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Uluslararasi sayisiz yarista start alan Merkit, dünyanin en zorlu yarisi olan Dakar Rallisi'ne de defalarca katilmis ve Dakar'daki performansiyla Çöl Kaplani lakabini almisti.
KEMAL MERKIT KIMDIR?
7 Haziran 1960 dogumlu motosikletçi Kemal Merkit, Avusturya Lisesi'nden mezun olduktan sonra Viyana'da isletme alaninda lisans egitimi yapti. Birçok farkli motosiklet disiplininde yarislara katildi. 2002 yilinda Dakar Rallisi'ne katilan ilk Türk pilot oldu. 2010 Dakar Rallisi'nde "servis destegi olmadan yarisanlar" kategorisinde birinci oldu, 2011 yilinda ayni klasmanda ikinci oldu. 2012 yilinda ise mekanik sorunlarla yaris disi kaldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284