Ünlü Ve Akça’dan Kutlama

24 Temmuz Basinda Sansürün kaldirilisinin 107. yili nedeniyle AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü ve Merkez Ilçe Baskani Ahmet Akça bir mesaj yayinladi.

Ünlü Ve Akça’dan Kutlama

Ünlü mesajinda, “Ilimizin ve Ülkemizin gelismesinde önemli bir yeri olan, haber alma ve yayma özgürlügünün en etkili araci olan basina, her zaman oldugu gibi gayretli çalismalarindan ve bizlere yansittigi anlik haberlerden dolayi tesekkür ediyorum. Basin özgürlügü, genel anlamda iletisim özgürlügü; Anayasa'dan kaynaklanan, halkin çabuk, dogru ve saglikli haber alma ve bilgi edinme hak ve özgürlügünün iletisim organlari araciligiyla kullaniminin olusturdugu bir süreçtir. Esas olan bunun islerlik kazanmasidir. Basinda sansürün kaldirilarak daha özgür ve gerçekçi yayin yapilmasinin saglanmaya basladigi 24 Temmuz 1908 tarihi bir dönüm noktasidir. Adalet ve Kalkinma Partisi olarak yazili, görsel ve internet basinini her zaman önemsiyoruz. Basin mensuplarimizin, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da görevlerini en iyi sekilde yapacaklarina yürekten inaniyor, hizmette mesai ve sinir tanimayan fedakar ve degerli medya yöneticilerimizin, temsilcilerimizin ve tüm basin mensuplarimizin Basin Bayrami'ni kutlar, saglik, mutluluk, baris içerisinde nice güzel bayramlar ve hizmetlerinizde basarilar dilerim” dedi.
Ahmet Akça ise, “Türk basininda sansürün kaldirilisinin 107. yil dönümü olarak kutladigimiz Basin Bayraminda tüm basin mensuplarimizin bu anlamli gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Basin ve basin özgürlügü seffaf yönetim kurallarinin temel taslarindan biridir. Ilimizde faaliyet gösteren basin yayin kuruluslarinin da bu sorumluluk bilinciyle yaptiklari ve yapacaklari objektif, ilkeli, sorumlu, bilinçli ve duyarli çalismalarin, Ilimizin her alanda hedeflenen basariya ulasmasinda ve bu basarinin ülkemize yansimasinda büyük katki saglayacagina inaniyorum. Milletimize en dogru haberlerle ulasmamizi saglayan, bizlerin her alanda sesi olan degerli basin çalisanlarimiza, sükranlarimizi ve tesekkürlerimizi sunuyoruz. Büyük bir fedakarlik ile görevlerine en iyi sekilde yapmaya çalisan bizleri ve toplumumuzu en dogru bilgi ve haberler ile aydinlatan tüm basin mensuplarimizin ‘’24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayramini’’ kutlar görevlerinde basarilar dilerim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284